Home InfoHronika POLICIJA UHAPSILA BIVŠEG POLICAJCA VOJINA ABRAMOVIĆA

POLICIJA UHAPSILA BIVŠEG POLICAJCA VOJINA ABRAMOVIĆA

redakcija

Policija u Smederevu uhapsila je bivšeg policajca  Vojina Abramovića  (60) iz Smedereva, vlasnika preduzeća "Velepromet",  u okviru kojeg posluju hoteli i više restorana.

Vojin Abramović se od početka devedesetih godina bavi ugostiteljstvom.

Abramović poseduje hotele i restorane  Kraljev dvor,  Akvarijus,  Marina, Mekolans i odmaralište na  Jadranskom moru. Osumnjičen je da je počinio krivična dela posredovanja u prostituciji, pranja novca,  zloupotrebe službenog položaja i proizvodnje i stavljanja u promet  "škodljivih proizvoda".

Policija je danas uhapsila Abramovića  i saopštila da je osumnjičeni u dužem periodu organizovao prostituisanje u svom hotelu Kraljev dvor i tako protivpravno prisvojio 1,.3 milion evra.

Navedeni novac je "prao" tako što je uplaćivao pozajmice na račun svog preduzeća, a zatim je istim novcem kupio veći broj poslovnih i stambenih jedinica u centru Smedereva, kao i 3.180 kvadratnih metara zemljišta na obali Jadranskog mora u mestu Donji Stoliv.

Policija je saopštila da je Abramović organizovao ilegalnu proizvodnju vina bez odgovarajućeg tehnološkog procesa i kontrole koje je, nakon analize od strane nadležnih institucija, proglašeno neispravnim i zdravstveno nebezbednim.

Inspekcija je oduzela 16.350 litara vina.

Osumnjičeni je, prema saopštenju policije, naplaćivao usluge letovanja u Crnoj Gori i druge usluge u gotovom novcu mimo poslovnog računa za 73, miliona dinara
i time oštetio budžet Republike Srbije.

Policija radi na identifikovanju ostalih saučesnika i pomagača u pomenutim krivičnim delima.

Vojin i njegova supruga Ljiljana Ambramović bili su optuženi u januaru 2004. zbog zloupotrebe položaja.

Prema optužnici oni su od 2000. do 2002. u više navrata propustili da plate porez na promet.

Tadašnjom optužnicom osumnjičeni su organizovali doček Nove 2002, estradnim umetnicima isplatili honorare gotovinom, bez izmirenja poreskih obveza.

Abramović je više godina sponzor okupljanja u njegovom ugostiteljskom objektu Marina na Dunavu penzionisanih policajca iz Srbije i ex Yu, kao i iz susednih zemalja.

Na takvim skupovima uvek je više od nekoliko stotina policajaca sa suprugama.
Osumnjičeni će u zakonskom roku uz krivičnu prijavu biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu.

M.S.P.

Izvor: Vesti, izdanje za Evropu

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!