Home InfoHronika Podvodili devojke za 2.000 dinara

Podvodili devojke za 2.000 dinara

by redakcija

 

Zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima, u Smederevu je uhapšeno pet osoba. Organizatori su usluge devojaka naplaćivali od 2.000 do 5.000 dinara.
 
Policijski službenici uhapsili su pet osoba u Smederevu, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima, saopštila je Policijska uprava Smederevo. 
 
Darko A. (23) i Slobodan A. (44) iz Smedereva osumnjičeni su da su organizovali mrežu prostitucije u šest gradova u Srbiji, podvodeći četiri maloletnice starosti 15 i 16 godina i devet punoletnih devojaka, navodi se u saopštenju. 
 
Preostala trojica su osumnjičeni da su koristili seksualne usluge maloletnica, iako su znali da su maloletne i da su žrtve eksploatacije i trgovine ljudima. 
 
U PU Smederevo navode da se dvojica prvoosumnjičenih terete da su, koristeći teške materijalne, socijalne i porodične prilike žrtava, vrbovali devojke da pružaju seksualne usluge mušterijama koje su oni nalazili, a devojke koje su htele da prekinu to da rade, ucenjivali i pretili da će svima pričati čime se bave, a pojedine su i tukli. 
 
Devojke su nagovarali, kako se navodi u saopštenju, da ih vode u Češku gde bi se bavile istim poslom po hotelima, a oni bi ih štitili. Dve punoletne devojke su tamo već vodili na nekoliko dana. 
 
U policiji kažu da su mušterije nalazili u Smederevu, Pančevu, Kovinu, Požarevcu, Smederevskoj Palanci i Beogradu, pokazivali im "katalog" devojaka, fotografije i video-snimke i onda dogovarali vreme, mesto, vrstu usluge i cenu, a zatim bi ih, svojim taksi vozilima, odvozili na ugovorena mesta. 
 
Policija do sada zna za oko 30 mušterija iz ovih gradova, starosti od 25 do preko 60 godina, koji su seksualne usluge koristili u privatnim stanovima i kućama, u motelima i hotelima i na privatnim zabavama. 
 
Organizatori su usluge devojaka naplaćivali od 2.000 do 5.000 dinara, od čega bi njima nekada davali pola sume, a nekada im ne bi dali ništa, navodi se u saopštenju. 
 
Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje nakon koga će, uz krivičnu prijavu, biti predati istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu. 
 

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!