Home Info Otvoren novi „buvljak“ na Carini

Otvoren novi „buvljak“ na Carini

by redakcija

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović, u prisustvu visokih stranačkih funkcionera, gradskih zvaničnika i zakupaca lokala, u subotu su otvorili novu Robnu pijacu na Carini.

Državni sekretar je izjavio da je država na putu da dugoročno obezbedi sigurnost, kada je u pitanju Železara Smederevo, i kazao da su partneri, koji su ozbiljno zainteresovani za kompaniju, već otkupili dokumentaciju, izrazivši očekivanje u uspešan ishod i okončanje tenderske procedure. On je ocenio da će to za zaposlene u ovoj fabrici značiti mnogo, ali i za one koji se bave malom privredom.

"Za vas koji ovde zarađujete svoj hleb i ovde hranite svoje porodice, veoma je važno. Jer kad Smederevo i Železara primaju plate, svi vi u malim kioscima i ovde na ovoj Robnoj pijaci možete da očekujete da ćete da živite i stvarate neke prihode", poručio je Stevanović.

Gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović je korisnicima lokala na novoj, modernoj Robnoj pijaci, poželela da dobro rade i dobro zarađuju.

"Vi ste oni koji ne dolaze kod mene da traže radno mesto, svoju egzistenciju obezbeđujete sami i zato vam čestitam i želim da posao unapređujete i da ovde bude još više kućica. Hvala vam što ste imali strpljenja", rekla je gradonačelnica Smedereva.

Na novoj lokaciji Robne pijace, postavljeno je 128 montažnih objekata – tipskih kućica, površine 6 i 12 kvadrata, koje je izgradilo Javno komunalno preduzeće Zelenilo, a još nekoliko je u izradi.

Montažni objekti izrađeni su od metalne konstrukcije i vodootpornih eko ploča, krov je obložen vlagootpornim pločama pokrivenim tegolom sa urađenom opšivkom od plastificiranog lima.

U svim kućicama je urađena elektroinstalacija sa mogućnošću postavljanja kontrolnog brojila. Svi montažni objekti imaju aluminijumska rolo vrata.

Cena zakupa je ista kao i na prethodnoj lokaciji, za manje kućice iznosi 7200 dinara, a za velike 16800 dinara.

Osim na izradi montažnih objekata, JKP Zelenilo je radilo i na zidanju ograde, izradi tri klizne kapije, klupa i đubrijera, a u radove su bila uključena i ostala javna komunalna preduzeća, kao i Direkcija za izgradnju.

Izvor: Grad Smederevo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!