Home Info Ostavkama većnika „kupuju“ – kvorum

Ostavkama većnika „kupuju“ – kvorum

redakcija

SRPSKA napredna stranka u Smederevu je od letos prionula na “veliko spremanje” sopstvenih redova, pa je tokom poslednja četiri meseca promenjeno čak šest članova Gradskog veća, a poslednji u nizu je onaj koji je bio zadužen za infrastrukturu i mesne zajednice.

– Mirko Đurić je svoj posao radio izuzetno dobro, a ostavka je njegov lični čin… Nekada neko mora da ode, da bi se vratio – saopštila je odbornicima lokalne Skupštine gradonačelnik Jasna Avramović.

Smederevski parlament je, podsetimo, u avgustu – istoga dana kada su dotadašnji većnici podneli ostavke iz “ličnih razloga” – imenovao pet novih članova Gradskog veća, takođe iz redova SNS, ali novoizabrani nisu dobili resore.

Tako je bilo i sada. Umesto Mirka Đurića koji je bio jedan od njenih najbližih saradnika, Jasna Avramović je predložila Sašu Branežca koji je smederevskoj javnosti poznat kao dugogodišnji fudbaler i trenutno je predsednik Fudbalskog saveza Podunavskog okruga. Prethodno je i šef odborničke grupe naprednjaka u Skupštini grada Simo Nedić podneo ostavku, a na njegovo mesto je imenovana Vesna Kiš Kostić – jedan od tri poverenika Gradskog odbora SNS. Smena je bilo i u javnim preduzećima…

Zbog činjenice da su članovi Srpske napredne stranke u Smederevu podeljeni na dve “struje” – jednu koju predvodi gradonačelnik, te drugu koja joj je gotovo u svemu suprotstavljena, pomenute smene se tumače kao udar na tabor Jasne Avramović. Pritom su smene na Dnevni red, po pravilu, dolazile posle nedostatka kvoruma za održavanje skupštinske sednice, čemu su pribegavali odbornici vladajuće SNS, što je istinski politički rariret. Ali, u Smederevu je i ovo “čudo” zabeleženo čak tri puta od početka godine.

Podsetimo, Jasna Avramović je – upravo zbog unutarstranačkih nesuglasica – još prošle godine podnela ostavku na mesto poverenika Srpske napredne stranke u Smederevu, pa ovdašnje naprednjake sada predvodi tročlani tim poverenika.

Kapacitet

Jasna Avramović je sa svojih 20 odbornika iz GG nazvane “Pokret za Smederevo” u Srpsku naprednu stranku prešla 2013, kada su naprednjaci u lokalnom parlamentu imali samo devet mandata. U međuvremenu su im prišli još neki odbornici, pa grupacija oko SNS sada – od ukupno 70 – u smederevskoj Skupštini ima 44 predstavnika.

Izvor: Večernje novosti

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!