Home Info Održana manifestacija „Šta treniraš“

Održana manifestacija „Šta treniraš“

redakcija

Učenici iz Smedereva učestvovali su u „Coca-Cola sportskom danu“, čiji je organizator Coca-Cola Sistem uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije i nacionalnih i lokalnih sportskih saveza. Cilj ove manifestacije je promocija zdravog i aktivnog života, kako bi se što više mladih aktivno uključilo u sportske i rekreativne aktivnosti koje su osnovni preduslovi dobrog zdravlja.

Tokom „Coca-Cola sportskog dana“ kroz program  „Šta treniraš?“ u Smederevu predstavljeno je 24 kluba. Deca iz smederevskih osnovnih i srednjih škola upoznala su se sa karakteristikama različitih sportova koji su im dostupni u Smederevu, a stručni tim Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta pružio im je savete o  zdravoj ishrani i proveravao kondiciju i zdravstveno stanje posetilaca. Tokom ovog sportskog dana organizovan je i „Coca-Cola kup“ – turnir u malom fudbalu, u kojem su svoje umeće pokazali mladi takmičari i takmičarke.  

„Velika je stvar što u mnogim gradovima, Coca-Cola sistem zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta organizuje sajmove sporta kao što je ovaj u Smederevu. Ovaj projekat nam je omogućio da dopunimo podatke o postojećim klubovima, broju dece koja treniraju, što je velika stvar za državu i naše Ministarstvo. Na ovaj način, pokušavamo da još više omasovimo sport, i što je najbitnije poboljšamo zdravlje dece koja imaju razne probleme, od krive kičme do ravnih tabana. Očekujemo da u sportskim klubovima bude što više mališana“, izjavio je Predrag Peruničić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta.

Nakon Subotice, Aranđelovca i Obrenovca, Coca-Cola sportski dan u Smederevu je četvrti događaj ove vrste u ovoj godini a ova sportska manifestacija održaće se i u drugim gradovima širom Srbije.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!