Home Info Odbornici Skupštine Smedereva zasedali celi dan i noć

Odbornici Skupštine Smedereva zasedali celi dan i noć

by redakcija

Skupština Smedereva lagano i sigurno pretvara se u eksperiment o granicama ljudske izdržljivosti.
Sednica  je počela u četvrtak u 10 časova, a završena je u petak izjutra u 6 časova. Trajala je 20 časova, odnosno petnaestak minuta duže od prethodne, kada su odbornici takođe testirani koliko mogu bez sna, i kada je zbog iscrpljenosti pojedinih intervenisala hitna pomoć. 

Možda lokalna vlast, trenira da postane rekorder u sednicama po sistemu „ko preživi pričaće“. Da li to znači da se može očekivati da će se, kao posmatrači, za narednu skupštinu prijaviti članovi Ginisovog tima?

Zanimljivo je pitanje, koje nema zvaničan odgovor, zbog čega sednica mora da se završi u cugu, jer niko razuman ne može da poveruje da ovakav ogled na odbornicima ima opravdanja. Ako pitate vlast, ona će reći „sve je to u interesu građana kako odbornici ne bi dobili više dnevnica i kako bi se što pre vratili na svoje radne zadatke“.

Drugi misle da se iza svega krije upravljanje odbornicima opozicije iznurivanjem. Naum vlasti je, prema tim tumačima, da opozicija odustane i ode, a ne da „jede vreme“ na svoje diskusije. Bilo je takvih primera. Onda vlast bez rasprave usvoji sve što je na stolu.  

Opozicija se nije dala oterati, iako je bilo potezanja mikrofona, a čak je jedan član Gradskog veća pokušao da govornika iz opozicionog tabora omete laserskim zracima. Članovi najvišeg organa odlučivanja u gradu sastanak okončali i otišli u krevet dok je pošten svet išao na posao. A kako svi odbornici negde rade, pitanje je da li su otišli na posao, i ako jesu,  šta će na tom poslu moći da rade, osim da spavaju.

Posebno je pitanje na koje odgovor znamo svi, a da nismo naučni delatnici, a to je da li čovek normalno razvijene mentalne konstitucije može da radi 18 sati? I u kafani da sedite,  pa je mnogo. 

Naravno da ne može. To su dokazali pojedini koji su dremali a koje je budilo zvonce  predsednika Skupštine kao znak da je vreme da se razbude i podignu ruke da glasaju. Ništa više. Možda bi valjalo da i građani dobiju neko zvono da kad im postane svega dosta, ovim podizačima ruku jednostavno odzvone za fajront!

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!