Home InfoSport Od entuzijazma do fudbalskog kluba, oformljen FK Godomin

Od entuzijazma do fudbalskog kluba, oformljen FK Godomin

by redakcija

Sve ljubitelje, najbitnije sporedne stvari na svetu, u Smederevu obradovala je, lepa,  vest o formiranju novog fudbalskog kluba FK Godomin.

Grupa entuzijasta na čelu sa dvoicom fudbalskih entuzijasta Nikolom Stojanovićem (Krasicićem) i Zeljkom Radovanovićem (Sumijem). Fudbalski teren u Godominu je godinama unazad zapušten i ruiniran. Gorov i šiblje su ga pojeli a zgrada svlačionice je jedva opstala.

„Sve je počelo kada smo je jednog dana došli u Godomin i videli da je korov preko 2 metra, da je sve zapušteno a deca nemaju gde da tre niraju.  Rode su jedine ostale da čekaju da se neko vrati. Tada smo odlučili da ovo prelepo mesto opet vratimo u život ma koliko god da bude teško.“- priča za SDCafe.rs Nikola Stojanović.

Ekipa SDCafe-a je prisustvovala jednom treningu na kome su trenirale selekcije svih uzrasnih kategorija.
„Glavni cilj i ideja vodilja je da deci damo pravo izbora da se bave sportom, da ih sklonimo sa ulice i pomerimo od televizora i račuinara, da ne dozvolimo više da tereni koji su namenjeni sportu budu zapušteni i pretvoreni u deponije.
Da naši treneri ne idu u druge zemlje darade i edukuju drugu decu a naša deca nemaju kvalitetnu edukaciju. Da i naš grad dobije ozbiljan klub. Da se vrati takmičarski duh i da dečaci nauče sve o fudbalu i plemenitosti sporta.
Da bude kao nekad dok su igrali siromašni a gledali bogati. Da fudbal igraju oni koji zazlužuju a ne preko veze.
Da nam deca postanu dobri ljudi na terenu i van njega.“- iskreno nam objašnjava Stojanović.

 

Pored seniorske selekcije koja će se takmičiti u opštinskom rangu takmičenja oformljena je i škola fudbala koju će voditi treneri Marko Stevanovic Smeki, Nenad Nedeljkovic Ćira, Ljuba Avramovic, Dušan Đorđević i Miloš Nikolić.

  
Pomoć za opstanak našeg kluba je neophodna od svih koji mogu i žele da nam pomognu. Ova grupa entuzijasta sve je pokrenula od sopstvenih sredstava. Sami kos terene, sređujuju svlčačionice, kreče, čiste i prave sve od početka. Priključio se veliki broj građana, roditelja i prijatelja koji podržavaju ovu sportsku priču.
„Napravili smo paket pomoći za firme koje žele da pomognu sa minimalnom novčanom pomoći od 1000 dinara na mesečnom nivou. Za uzvrat dobijaju reklamu na našem terenu. Fizička pomoć nam je isto dobro došla za održavanja terena i naravno svaka dobra ideja biće prihvacena.“ – dodaje Nikola.
Videćemo koliko će FK Godomin napredovati i biti uspešan, ali jedno je sigurno, fudbalski tereni pored Jezave su uvek bili rasadnici dobrih fudbalskih talenata. Možda je baš neki od ovih klinaca novi Aleksandar Mitrović.

SDCafe.rs
foto: ArtNet Studio

Slične vesti

1 comment

Spale 21.08.2020 - 16:52

Da dodam Goran Bogdanović je takodje iznikao iz Godomina i to sa ovih terena.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!