Home Info Objavljen konkurs za menadžere Železare

Objavljen konkurs za menadžere Železare

by redakcija

Železara Smederevo objavila je danas u listu "Politika" javni poziv za profesionalni menadžment, a do okončanja javnog poziva 6. marta, "Železara" će raditi sadašnjim proizvodnim kapacitetom od oko 30.000 tona čelika mesečno.

 Krajnji rok za podnošenje predloga za saradnju i zaključenje Ugovora je 6. mart, do 17 sati, piše u javnom pozivu.

Železara poziva zainteresovana domaća i pravna lica da dostave predloge za saradnju i zaključenje Ugovora o pružanju usluga upravljanja i savetovanja u poslovanju.

Odluku o tome da se raspiše javni poziv za profesionalni menadžment donela je Vlada Srbije 17. februara, posle neuspelih pregovora za strateško partnerstvo s američkom kompanijom "Esmark".

U pozivu se navodi da bi zainteresovani trebalo da predlože poslovni plan, odnosno program oporavka Železare pod nadzorom Republike Srbije, povećanje prodaje, obezbeđivanje finasiranja i upravljanja…

Potencijalni pružalac usluge je u obavezi da, između ostalog, dostavi inicijalni i indikativni poslovni plan koji sadrži strategiju prodaje za Železaru, projektovane cene za ključne finalne proizvode, projektovani plan proizvodnje i strategiju nabavki.

Privatizacioni savetnik za dokapitalizaciju Železare Smederevo Boris Milošević izjavio je sinoć za RTS da Železara ima 170 miliona obrtnog kapitala i 30 miliona kapitala u rezervnim delovima.

Železari, kaže, nedostaje 60-90 miliona dolara dodatnih za obrtni kapital i oko 20 miliona dolara za pokretanje druge visoke peći.

Železara zapošljava oko 5.000 ljudi, trenutno proizvodi između 340.000 i 350.000 tona čelika, a njeni proizvodni kapaciteti su oko 2,2 miliona tona.

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!