Home InfoSport Novi Džiu džicu klub Ronin uspešan na prvom takmičenju

Novi Džiu džicu klub Ronin uspešan na prvom takmičenju

redakcija
Džiu džicu klub RONIN osnovan je krajem aprila ove godine i već na svom prvom takmičenju, državnom prvenstvu, je zablistao više od očekivanog. Ovo takmičenje održano je u Loznici minulog vikenda, takmičari ovog kluba osvojili su devet medalja, osam srebrnih i jedno bronzano odličje.

Najvredniji rezultat je srebrna medalja predsednika kluba Igora Zdravkovića koji je u kategoriji do 77 kilograma osvojio srebrnu medalju. Vredan pomena je i nastup juniorke Aleksandre Savić koji je u konkurenciji seniorki do 57 kilograma stigla do drugog mesta na pobedničkom postolju.

Srebrna odličja osvojili su još Emilija Đorđević u konkurenciji starijih nada U16 (do 57 kg), Daniel Jovanović (pionir do 50 kg), Bogdan Vemić (pionir do 46 kg), Tijana Zlatanović (kadeti do 63 kg), Stefan Stanojević (kadeti do 60 kg) i Aleksandar Milovanović (kadeti do 66 kg). Jedinu bronzu osvojio je Pavle Rajić (pioniri + 50 kg).

Trener Igor Zdravković, najviše ističe svog najboljeg takmičara Aleksandra Milovanovića, koji je imao 3 izuzetno jake borbe i u finalu izgubio na samo bor razlike od Nikole Petrovića iz Aleksinca.
– Jedina dobra stvar koju je meni donela korona je to što sam uspeo da obavim sve formalnosti u vezi sa osnivanjem i regostrovanjem kluba. Iza mene je osam godina rada u Džudo klubu Bezbednost, a svojevremeno sam trenirao fudbal, odbojku, karate, rukomet, malo i veslanje… Prezadovoljan sam učinkom sa prvog takmičenja. Trenirali smo jedva oko mesec ipo dana zbog ove pandemije i mislim da bolje od ovog nije moglo. Ja sam u finalu poražen od Ivana Dela Kroče, vicešampiona sveta – nagalašava Igor Zdravković.

Priliku za novo dokazivanje, jedan od najmlađih borilačkih klubova iz Smedereva, imaće 28. juna na Serbian Open koji će se održati u Novom Bečeju.
Džiu džicu klub Ronin trenutno ima 16 registrovanih takmičara i ukupno 20-ak članova koji treniraju u sali Vukovi kod Sportskog centra.
0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!