Home Info Nikad jača konkurencija u Zagrebu

Nikad jača konkurencija u Zagrebu

by redakcija

Najbolji veslači Srbije završili su poslednji ciklus priprema pred početak ovogodišnje sezone na vodi. Smederevski veslači, kandidati za reprezentaciju Srbije, Dušan Bogičević, Veselin Savić, evropski prvaci u dvojcu bez kormilara, i Aleksandar Filipović, kao i Marko Marjanović iz Partizana, u dubl skulu, poslednju fazu priprema odradili su u Sabaudiji u Italiji odakle su se vratili 22. marta. Pripreme reprezentativnih posada u dvojcu bez kormilara i dubl skulu nadgledao je član selektorske komisije Dejan Guslov.

– Možemo i moramo da budemo zadovoljni urađenim u Italiji. Vreme nas je poslužilo, proveli smo puno vremena na vodi što je za ovu fazu priprema bilo najvažnije. Očekujem da će dubl skul Filipović – Marjanović spremno ući u takmičarsku 2015. godinu. Dvojac bez u kome veslaju Bogičević i Savić je u malom zaostatku zbog povrede i operacije koju je imao Bogičević. Mislim da će se to u neku ruku odraziti na njihove rezultate na početku sezone. Nadam se da će oni, kao prvaci Evrope, u drugom delu kvalifikacionih regata uspeti to da nadokande i nastave tamo gde su stali prošle godine.

Za razliku od prethodnih nekoliko godina kada su najbolji veslači Smedereva učestvovaće na memorijalnoj regati Paolo D Alojo u Pia de Luku u Italiji, ove godine najbolji seniori i juniori, kandidati za reprezentaciju Srbije nastupiće na 32. tradicionalnoj regati Kroacija Open u Zagrebu od 10. do 12. aprila. Razlog je jednostavan kaže Dejan Guslov. Ove sezone će konkurencija u glavnom gradu Hrvatske biti znatno jača nego prethodnih godina.

– Prvog dana Filipović i Marjanović će veslati i skifovima, a Bogičević i Savić u dvojcu. Drugog dana će Filipović i Marjanović veslati u dubl skulu. Konkurencija je izuzetno jaka, čak i previše za prvi deo sezone. U dubl skulu će nastupiti Hrvati, aktuelni prvaci Evrope, tu su Slovenci i nekoliko posada iz Austrije. U dvojcu bez, osim naših čamaca, očekujem ekipe iz Austrije, Slovenije i Hrvatske. Mislim da će to biti odlična prilika da Bogićević i Savić vide gde se u ovom trenutku nalaze.

Zbog loših vremenskih uslova, veslači Smedereva Dušan Bogićević, Veselin Savić i Aleksandar Filipović, kao i juniorski reprezentativci, Lazar Dostanić, Andrija Stojković, Zoran Rajić i Marko Ristić do odlaska na regatu u Zagrebu pripremaće se na Srebrnom jezeru do četvrtka 9. aprila.

S. Šparović

Izvor: Naše novine

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!