Home Info Naša sportska nada Dragan Boščanin

Naša sportska nada Dragan Boščanin

redakcija

Karate klub Lotos ove godine obeležio je lep jubilej- deset godina postojanja. Tokom minule decenije trener i jedan od osnivača kluba Zoran Berak tajnama ovog drevnog sporta učio je generacije i generacije polaznika. Mnogi od njih kasnije su u Smederevo donosili veliki broj odličja sa domaćih i međunarodnih takmičenja. 

Jedan od onih koji svojim talentom nagoveštava velike mogućnosti je Dragan Boščanin rođen 2002. godine. 

Tokom relativno kratke karijere, koja traje nešto duže od tri godine, osvojio je veliki broj medalja na šampionatima države, a bio je i u prilici da se oproba i na međunarodnoj sceni. Prošle nedelje je na Kupu Srbije u okviru Srpske karate unije osvojio četiri zlatne medalje, u katama ekipno i pojedinačno i borbama ekipno i pojedinačno. Na takmičenju održanom u Smederevskoj Palanci samo je potvrdio tri najsjajnija odličja osvojena na prvenstvu Srbije u Lazarevcu. I u 2012. godini bio je najbolji u svojoj starosnoj kategoriji.
Učesnik je Svetskog prvenstva za decu, održanog prošle godine, kao i Svetskog kupa koji se 2012. godine održao u Litvaniji. Ukoliko sve bude kako treba, trener Zoran Berak očekuje da će se Dragan Boščanin naredne godine naći na Evropskom prvenstvu.

– Radi se o velikom talentu. Dolazi iz sportske porodice jer mu je i otac, inače moj đak, majstor karatea, a i mlađi brat ostvaruje sve bolje rezultate. Ukoliko nastavi ovako da radi uveren sam da će u godinama koje dolaze biti još bolji na domaćim i međunarodnim takmičenjima.
Da dodamo da je Dragan Boščanin u Bratislavi 2012. godine na Slovakia Openu uspeo da se popne na najviše pobedničko postolje u katama i borbama.

Izvor: Naše novine

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!