Home InfoHronika Nadrilekari utajili milione evra

Nadrilekari utajili milione evra

by redakcija

Smederevska policija podnela je krivične prijave protiv dve osobe zbog sumnje da su utajili porez, bavili se prevarama, nadrilekarstvom i nadriapotekarstvom.

Policija je prijavu Osnovnom tužilaštvu podnela protiv Branivoja T. iz Selevca i Bosiljke S. iz Smedereva.

Branivoje T. (53), vlasnik samostalne radnje "Agencija Krca", osumnjičen je da od 2005. godine nije evidentirao ostvarene prihode agencije od 1.100.000 evra.

Policija sumnja da je prihode ostvarivao tako što je više osoba varao tvrdeći im da će im, za novac, rešiti zdravstvene i porodične probleme.

Branivoje je, kako se navodi, "dijagnostikovao" i "pomagao u lečenju" tako što je, na osnovu godine rodjenja "otklanjao zlo nasleđeno od predaka".

Bosiljka S. (49) iz Smedereva, vlasnik agencije za izradu horoskopa "Beli anđeo", osumnjičena je da se, od 2007. godine, bavila prevarama, nadrilekarstvom i nadriapotekarstvom i prevarila više osoba da će bioenergijom na daljinu, amajlijama, brojanicama i molitvenicima rešiti njihove zdravstvene i psihičke probleme.

Svoje navodne natprirodne moći oglašavala je u časopisima "Magično bilje" i "Magična zona", navodeći da može pomoći svakome sa zdravstvenim i psihičkim tegobama, navela je policija u saopštenju.

Posle telefonskih razgovora Bosiljka je slala amajlije, koje je kupovala i štampala po ceni od pet do 50 dinara i prodavala od 1.500 do 25.600 dinara. Bosiljka je tako građane oštetila za 10.342.789 dinara.

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!