Home InfoDruštvo Ministarka Vujović obišla radove na izgradnji transfer stanice

Ministarka Vujović obišla radove na izgradnji transfer stanice

by redakcija1

Smederevo je  danas je posetila Irena Vujović, ministarka zaštite životne sredine. Tom prilikom zajedno sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima obišla je radove na izgradnji transfer stanice sa reciklažnim dvorištem u Godominskom polju.

Ukupna vrednost ovog projekta kojim se rešava višedecenijski problem odlaganja komunalnog otpada sa cele teritorije Smedereva je 341 milion dinara.

Od toga je iz gradskog budžeta izdvojeno 68 miliona, dok je 273 miliona dinara obezbedilo Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Više puta sam do sada, a i na samom početku svog mandata, isticao da je odlaganje komunalnog otpada jedan od najvećih problema Smedereva.

Postojeća deponija u upotrebi je pedeset godina i nema više kapaciteta. Komunalni otpad se trenutno iznosi samo iz grada, ali ne i iz 27 seoskih sredina.

Veliku zahvalnost za realizaciju ovog projekta dugujemo resornom Ministarstvu i ministarki Ireni Vujović koja je četvrti put u poseti Smederevu i uz čiju smo podršku do sada realizovali 13 ekoloških projekata, rekao je gradonačelnik Jovan Beč.

Ministarka i on, saglasili su se i o potrebi brzog otpočinjanja izrade novog projekta za zatvaranje i sanaciju postojeće gradske deponije, ali i uklanjanja svih divljih deponija, a sve u cilju obezbeđivanja zdravijih uslova života svih građana.

Mi smo danas obišli najvažniji ekološki projekat, a to je izgradnja transfer stanice koja će u velikoj meri rešiti sistem upravljanja otpadom u ovom gradu i okolnim selima.

Na ovoj lokaciji predviđena je pretovarna stanica, reciklažno dvorište i linija za separaciju otpada. To će omogućiti da većina otpada ubuduće završava na regionalnoj deponiji u Pančevu, istakla je ministarka Irena Vujović i najavila u Smederevu nastavak poslova na zameni gradskih kotlarnica.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!