Home ZanimljivostiPoznati Milanče iz „Otvorenih Vrata“ je iguman

Milanče iz „Otvorenih Vrata“ je iguman

by redakcija

"Kada sam došao u manastri Dečane 1992. godine, ja sam osetio ono što mogu da nazovem toplina roditeljskog doma i to je neki trag kojim sam krenuo i još uvek idem tim putem. Što više idem tim putem sigurniji sam da je on pravi" – rekao je za emisiju "Eksploziv" monah Ilarion, čije je svetovno ime Rastko Lupulović, vama poznatiji kao Milanče iz serije "Otvorena vrata".

 

"Mi smo u samom predvorju raja, dešava se da nam slavuji pevaju pod prozorom, a da zvuči kao da su u sobi" – kaže monah Ilarion, koji je iguman manastira Draganac, nedaleko od Gnjilana.
 
"Neko ko traga za istinskom slobodom i ljubavlju, duboko verujem i ispovedam da mora da stigne do Boga" – kaže monah, koji je 1996. godine zamonašio u Visokim Dečanima.

Monah Ilarion je pre otkrića duhovnog života bio glumac i gitarista grupe "Kanda, Kodža i Nebojša". Glumio je i u seriji "Otvorena vrata" i to Milančeta. Ipak, on ne žali za tim.
 
"Nikad nisam zažalio što sam postao monah. Naprotiv, često mi se dešava da Bogu baš blagodarim što mi je pomogao da se opredelim za ovaj put."

Prilog sa monahom Ilarionom možete pogledati ovde.

Izvor: Exploziv

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!