Home Info Mihajlović: Još jedna šansa za Komiko oil

Mihajlović: Još jedna šansa za Komiko oil

redakcija

''Naš zajednički stav je da damo još jednu mogućnost investitoru da ispuni ugovorne obaveze, da bi nakon toga mogao da počne realizaciju projekta smederevske rafinerije'', rekla je ministarka energetike Zorana Mihajloviću Vladi Srbije, posle sastanka sa delegacijom opštine Smederevo.

Ona je naglasila da su Srbiji potrebni ulagači i da je interes vlade da se ta investicija ukoliko je moguće realizuje, jer su svi investitori dobro došli u Srbiju, ali kako je dodala, moraju da poštuju zakone i ugovore koje su potpisali.

Ministarka je izrazila očekivanje da će do kraja godine biti poznato da li je investitor u stanju da ispuni svoje obaveze i realizuje tu investiciju.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović nije mogla da precizira da li će biti povučena tužba grada protiv Komika, i objasnila da to nije u njenoj nadležnosti, već da će o tome odlučivati javni pravobranilac i Skupština opštine Smederevo.

Skupština Smedereva treba da zauzme novi stav o tome na sednici koja će biti održana oko 20. septembra, on će potom biti iznet na sudu i po osnovu toga će se odlučivati.

Grad Smederevo tužio je "Komiko oil" i zatražio raskid ugovora o izdavanju u zakup zemljišta za izgradnju rafinerije, jer taj američko-holandski kozorcijum nije u predviđenom roku uplatio 652 miliona dinara za zakup zemljišta za gradnju rafinerije u tom gradu.

Pregovori o dobijanju zemljišta u zakup za izgradnju rafinerije u Smederevu trajali su oko tri godine.
"Komiko oil" je najavio da će u rafineriju u Smederevu uložiti 250 miliona dolara i da će je izgraditi za tri godine i otvoriti više od 500 radnih mesta.

Izvor: Tanjug

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!