Home Info Matići iz Saraoraca jedni od najboljih proivođača povrća

Matići iz Saraoraca jedni od najboljih proivođača povrća

redakcija

Porodica Matić iz sela Saraorci kod Smedereva samo tokom jednog dana proizvede dva šlepera paradajza i krastavaca koji se prodaju u Maxi supermarketima, a najveći primerci dostižu težinu i preko jednog kilograma, odnosno 70 cm.

Matići su samo jedna od pedeset porodica iz Srbije koje u ovom trgovinskom lancu plasiraju svoji robu. Inače, preko 30 hiljada tona povrća i voća proizvedenog u našoj zemlji godišnje se proda u Delezovim radnjama, a više od 70 odsto robe na policama ovog trgovca je poreklom iz Srbije.

Ova porodica je jos 2003. godine započeli plasteničku proizvodnju, da bi danas došli do dva hektara korisne površine na kojima uzgajaju povrće i zapošljavaju desetak ljudi. Oni su od 2009. godine počeli saradnju sa Maxi supermarketima i do danas su ostali jedan od njihovih ekskluzivnih dobavljača.

– Zadovoljni smo saradnjom sa Maksijem, a narod na celoj teritoriji Srbije može da kupi naš domaći, srpski paradajz. Planiramo da u narednom periodu dodatno modernizujemo naše plastenike kako bismo poboljšali uslove za još bolji prihod, a verujem da ćemo u tom slučaju zaposliti još ljudi – kaže Goran Matić i preporučuje mladima da se okrenu poljoprivredi jer je to naša budućnost.

– Verujem i da će moj sin krenuti našim stopama – naglašava ovaj poljoprivredni proizvođač.

Izvor: Blic

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!