Home Info Lazar Radanović odličan na prestižnom Tubertini kupu u Mađarskoj

Lazar Radanović odličan na prestižnom Tubertini kupu u Mađarskoj

redakcija

Prošlog vikenda u Mađarskoj, u Segedinu, na jednoj od najlepših takmičarskih staza za sportski ribolov u okruženju, održan je prestižni Tubertini  kup u disciplini plovak. Učešće je uzelo preko 200 takmičara iz cele Evrope u više kategorija.

U kategoriji kadeta do 15 godina jedini predstavnik iz naše zemlje bio je Lazar Radanović, takmičar Sportsko-ribolovnog kluba „Jezava“ iz Smedereva, višestruki prvak Srbije i aktuelni kadetski reprezentativac naše zemlje.

U svojoj kategoriji Lazar se takmičio u dva takmičarska dana, subotu i nedelju, protiv sedmoro mladih takmičara, među kojima i 4 reprezentativca Mađarske.
Po izuzetno teškim vremenskim uslovima, jakom vetru i visokoj temperaturi vazduha, na delu staze gde se prethodnog dana nije treniralo, Lazar je u subotu ostvario najbolji rezultat i osvojio prvo mesto. Međutim, u nedelju mu je u poslednjim trenucima takmičenja, zbog velike žurbe usled nedostatka vremena, sa udice spala riba (šaran) koja bi mu overila prvo mesto. Izgubivši sektorski plasman za 300 grama, Lazar je završio kao drugi u generalnom plasmanu posle dva dana takmičenja.

Ipak, i drugo mesto u ovakvoj konkurenciji  je odličan rezultat i još jedan podstrek za buduće rezultate trinaestogodišnjeg Lazara, mladog reprezentativca iz našeg grada koji će početkom avgusta predstavljati Srbiju i Smederevo na Svetskom prvenstvu za mlade sportske ribolovce u Modeni , u Italiji.


Istovremeno, koristimo priliku da pozovemo sve ljubitelje prirode i ovog sporta da narednog vikenda (12.-13.05.) prisustvuju državnom izbornom takmicenju najboljih mladih ribolovaca iz cele Srbije na Železarinom kanalu i podrže naše mlade sugrađane u njihovoj borbi za ulazak u reprezentaciju Srbije!

 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!