Home InfoKultura Konkurs za zavičajnu pesničku nagradu Smederevski Orfej, u okviru 53. Međunarodnog festivala poezije Smederevska pesnička jesen

Konkurs za zavičajnu pesničku nagradu Smederevski Orfej, u okviru 53. Međunarodnog festivala poezije Smederevska pesnička jesen

by Redakcija

Smederevska pesnička jesenraspisuje konkurs za tradicionalnu nagradu Smederevski Orfej, na kome mogu učestvovati isključivo zavičajni pesnici, to jest stvaraoci sa teritorije Smedereva. Konkurs će biti otvoren od 17. maja do 1. avgusta 2022. godine.

Uslovi konkursa:
Autori šalju najviše dve neobjavljene pesme, pisane na srpskom jeziku i štampane ćiriličnim pismom; ukoliko pesnici stvaraju na nekom drugom jeziku, neophodno je dauz originalni tekst dostave i prevod na srpski jezik. Pesme treba da budu odštampane i umnožene u četiri primerka i potpisane isključivo šifrom;ručno pisanepesme, kao i one potpisane imenom i prezimenom, neće se uvrstiti u selekciju. U posebnoj zapečaćenoj kovertiautor prilaže razrešenje šifre, u jednom primerku: ime i prezime, adresu prebivališta, kontakt telefon, adresu elektronske pošte i stvaralačku biografiju ne dužu od 500 karaktera.
Pesme poslati na adresu:
Međunarodni festival poezije Smederevska pesnička jesen
Za konkurs „Smederevski Orfej“
Karađorđeva 5-7,  PP 118, 11300 Smederevo

Odluku o pobedničkoj pesmi doneće stručni žiri u roku od 30 dana nakon zatvaranja konkursa, a obaveštenje će biti istaknuto na zvaničnoj stranici Festivala i u javnim glasilima.

Napomena: Pesnik koji konkuriše za nagradu saglasan je da njegova pesma, potpisana punim imenom i prezimenom, i njegova stvaralačka biografija budu objavljene u festivalskom zborniku Pesnički meridijani Smedereva.Samim učešćem na konkursu nagrađeni zavičajni pesnik pristaje da prisustvuje svečanosti uručivanja nagrade, o čijem terminu ćebiti blagovremeno obavešten. U slučaju da se ne pojavi na dodeli priznanjai ne obavesti organizatore o razlogu svog izostanka, smatraće se da jeodbio nagradu i ona mu nećebiti uručena.Nagrada Smederevski Orfej sastoji se od istoimene plakete, rada akademskog vajara Selimir Jovanović, i novčanog iznosa.

Međunarodni festival poezije Smederevska pesnička jesen, koji se ove godine organizuje 53. put, biće održan od 11. do 13. oktobra tekuće godine.
Sve dodatne informacije vezane za konkurs možete zatražiti od organizatora preko elektronske pošte: smederevski.orfej@gmail.com

 

 

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!