Home InfoDruštvo Kolo srpskih sestara nagrađuje đake za radove o majci i porodici

Kolo srpskih sestara nagrađuje đake za radove o majci i porodici

by redakcija1

Članice smederevskog Kola srpskih sestara, ovih dana posećuju gradske škole. Povod su literalni i likovni konkursi u susret prazniku Materice, pa su deca pisala i crtala na teme majka i porodica.

Danas su posetile školu „Dositej Obradović“ kako bi, simboličnim poklonima, nagradile trud osnovaca i želju da stvaraju pesme, sastave ili ctreže.

U zavisnosti od kategorije i osvojenog mesta, nagrade su bile novogodišnji paketići ili vaučeri za kupovinu u knjižari, kao i knjige o Kolu.

Naravno, deci je, od vrednosti nagrada, uvek mnogo važnije to što je njihov rad primećen i pohvaljen, ali je Danica Prelić iz Kola srpskih sestara, zahvaljujući se svima koji su učestvovali, poručila da će udruženje nastojati da ubuduće motiviše darodavce da se priključe u većem broju.

Direktorka škole Dijana Ćetković je, pozdravljajući okupljene, zahvalila na pozivu za učešće u akciji i izrazila nadu da će to postati tradicija.

Prvo mesto na literalnom konkursu osvojio je Lav Mirković, druga nagrada je pripala Ani Perić, dok su uručene dve nagrade za treće mesto – Heleni Ljubisavljević i Nikoliji Miletić. Svo četvoro su učenici drugog razreda i svi su ovom prilikom pročitali svoje radove.

Na likovnom konkursu, najbolji je rad đaka osmog razreda Veljka Ilića, drugo mesto je osvojila Mina Graonić iz šestog, a treće Marija Miljojković iz petog razreda.

Inače, Kolo srpskih sestara tokom decembra priređuje niz humanitarnih akcija, pa su za naše sugrađane i sugrađanke kojima je potrebna pomoć, bilo da je reč o socijalno ugroženim ili porodicama koje imaju bolesnu decu kao i samohranim roditeljima, pripremile pakete hrane i sredstava za higijenu.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!