Home ZanimljivostiAutomoto Koji su automobili najotporniji na loše puteve?

Koji su automobili najotporniji na loše puteve?

redakcija

Oštećene saobraćajnice pravilo su, a ne izuzetak čak i u najrazvijenijim državama. Ipak, za razliku od domaćih osiguravajućih kuća, one u Velikoj Britaniji beleže podatke o prijavljenoj šteti i formiraju izuzetno iskoristive baze podataka koji su dostupne javnosti.

Zahvaljujući, na primer, Warranty Direct-u u nastavku možete pronaći spisak automobila koji su najotporniji na oštećene saobraćajnice. Britanska osiguravajuća kuća nakon višegodišnjeg analiziranja statistika došla je do rezultata koji 'Hondu' smeštaju na sam vrh kad je u pitanju otpornost na šokove izazvane lošim kvalitetom podloge.

Svega 1,4 posto vlasnika 'Honde' prijavilo je štetu na svojem automobilu uzrokovanu rupama na saobraćajnicama, dok je isto učinilo čak 12,2 posto vlasnika Chryslerovih automobila.

Iznenađujuće ili ne, na vrhu liste otpornih marki nalaze se redom japanski i korejski proizvođači, dok je gotovo čitav spisak deset najgorih sastavljen od evropskih proizvođača.

Prema natpisima Warranty Directa, prosečni trošak popravke štete uzrokovane lošim kvalitetom puta iznosi oko 360 evra, ali u pojedinim slučajevima iznosio je i više od 2.600 evra.

 

Najotpornije marke:

1. Honda

2. Tojota

3. Hjundai

4. Nisan

5. Kia

6. Mitsubiši

7. Mini

8. Suzuki

9. Ford

10. Mazda

 
Najmanje otporne marke:

1. Krajsler

2. Smart

3. Mercedes-Benz

4. Land Rover

5. Jaguar

6. Sab

7. Fiat

8. BMW

9. Seat

10. Opel

Izvor: BizLife

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!