Home Info Kineski Tangsteel i Delta inženjering osnovali zajedničku kompaniju za obnovu postrojenja u Železari

Kineski Tangsteel i Delta inženjering osnovali zajedničku kompaniju za obnovu postrojenja u Železari

by redakcija

 Kineska kompanija TSIC (Tangsteel International Engineering Tchnology Corp. Tangshan-Hebei) i srpski Delta inženjering osnovali su zajedničku kompaniju Delta Tang doo Beograd, sa ciljem obnove postrojenja u smederevskoj železari, saopšteno je iz Delta inženjeringa.

Podsetimo, Železaru Smederevo je 2016. kupila kineska kompanija HBIS, u okviru koje posluje Tangsteel.

U saopštenju se ističe da je strategija kineske vlade na projektu "Pojas i put" pružila snažnu podršku kompaniji HBIS za kupovinu smederevske železare, kao i za projekte tehnološke transformacije HBIS Srbije.

– Projekat HBIS Srbije postao je značajan projekat kinesko-srpske saradnje, što je rezultiralo odlukom obe strane da ga podrže zajedničkim radom – kaže se u saopštenju i dodaje da je osnivanje zajedničke kompanije uvod u dugoročnu saradnju dveju strana. 

Na svečanosti povodom osnivanja nove kompanije Delta Tang predstavljeni su njeni direktori Han Linkun i Slavoljub Korčakoski. Ugovor su potpisali čelni ljudi Tangsteel i Delta inženjeringa, Yuansheng Liu i Vojislav Todorović, a događaju su prisustvovali i partneri obe kompanije – HBIS Srbija, MCC, GANGGYUAN…

– Velika podrška osnivanju nove kompanije pružena je i od strane Privredne komore Srbije. Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije istakao je važnost saradnje Kine i Srbije, dodavši da će PKS uvek podržavati kineske partnere – navodi se u saopštenju i zaključuje da će integracijom znanja, tehnologije i iskustva obe strane, nova kompanija ubrzati izgradnju HBIS Srbije i zajednički raditi na razvijanju saradnje i otvaranju tržišta, ne samo u Srbiji, nego i inostranstvu. 

Izvor: eKapija

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!