Home InfoHronika Kenetova mašina istovremeno bila na nekoliko gradilišta

Kenetova mašina istovremeno bila na nekoliko gradilišta

by redakcija

– Savatijevićeva glodalica po papirima je radila po celoj Srbiji, čak na nekoliko mesta u isto vreme. Svaki posao, odnosno angažovanje Savatijevićevih preduzeća odobrio je Branko Jocić, bivši direktor JP „Putevi Srbije” – kaže za „Blic” izvor upoznat sa istragom koja je pokrenuta u petak hapšenjem Savatijevića i još 14 osoba, među kojima su bivši direktor PZP Beograd Slobodan Jovanović i radnici ove firme.Izvor „Blica” navodi da je policija u trag ovim zloupotrebama ušla pre godinu i po dana, kada je i pokrenut pretkrivični postupak.
– Osim obilaznice oko Požarevca i Smedereva, u ovoj istrazi su utvrđene i brojne zloupotrebe u izgradnji lokalnih i regionalnih puteva. Profit kojim se na taj način okoristila ova grupe je oko šest miliona evra, ali se utvrđuje i koliko su nezakonito zaradili na rekonstrukciji lokalnih i regionalnih puteva – kaže naš izvor, navodeći da se uglavnom radi o trasama u opštinama Požarevac i Smederevo, gde su zloupotrebe bile najočiglednije.

Zloupotrebe je organizovao Jocić, koji je kao direktor JP „Putevi Srbije” morao da angažuje lokalna opštinska preduzeća, odnosno direkcije za izgradnju. Umesto toga, on je posao dodelio privatnim firmama – PZP Beograd, „Terainžinjering”, „Pem-ek”.

On je sklopio posao sa Savatijevićem, koji je potom kroz peračke firme od ovog posla izvukao milion evra. Zloupotrebe su nastavljene i kroz neosnovano uvećenje faktura, ali i nezavršetkom posla koji im je dodeljen – kaže izvor „Blic”.

Radosav Savatijević Kene, bivši član UO EPS-a, koji je u javnosti postao poznat otkrivanjem zloupotreba u „Kolubari“, kada je ekipa emisije „Insajder” objavila podatke o neosnovanom angažovanju mehanizacije njegovih firmi na kolubarskim kopovima, uhapšen je u petak u pokušaju bekstva u Bugarsku.

Policija, koja je pratila Savatijevića poslednjih nekoliko dana, akciju hapšenja izvela je na graničnom prelazu Dimitrovgrad, nakon čega je on prebačen u prostorije Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, a zatim, u nedelju po podne sa ostalim uhapšenima priveden istražnom sudiji Specijalnog suda.

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!