Home Info Kadeti Smedereva najbolji, seniorima druga mesta

Kadeti Smedereva najbolji, seniorima druga mesta

by redakcija

Strelci Kikinde osvojili su sa 1.097 krugova serijskom vazdušnom puškom prvo mesto na 12. „Memorijalnom turniru „Želibor Mladenović Žele” u Smederevu, u spomen na Želibora Mladenovića, nekadašnjeg strelca, prvaka Jugoslavije i Srbije i državnog rekordera, dva puta sportiste godine u Smederevu, koji je bio i odličan gimnastičar.

Kikinđani su u konkurenciji 19 ekipa slavili ispred ekipe domaćina Smedereva sa 1.093 i Bečkereka iz Zrenjanina sa 1.091 krugom.

Najbolja seniorka sa 40 dijabola, bila je Ines Pašti iz somborskog „Blek horsa“ sa 363 kruga, ispred Mladene Ristić iz Aranđelovca sa 361 krugom i Jelene Jakovljević („Sveti Luka“, Smederevo) sa 357 krugova.

Kod seniora, pobedio je Nikola Milošević (Stražilovo, Sremski Karlovici) sa 379 krugova, drugo mesto pripalo je Novici Petroviću (Smederevo) sa 374 kruga dok je bronzu osvojio Ervin Šalgo (Kikinda) sa 372 kruga.

U takmičenju kadetkinja i kadeta sa 20 dijabola, najviše uspeha imali su strelci Smedereva: i kadeti i kadetkinje osvojili su prva tri mesta. Nije bilo ekipnog proglašenja za kadete i kadetkinje.

U toku takmičenja organizovana je i akcija dobrovoljnog davanja krvi u kojoj je prikupljeno 30 jedinica krvi. To je drugu godinu zaredom da se ova akcija sprovodi u saradnji sa Republičkim zavodom za transfuziju krvi Srbije i postaje tradicionalna u okviru ovog turnira.

Takmičenje je otvorio Siniša Mašović, klupski drug Želibora Mladenovića, predsednik Streljačkog saveza Srbije, Streljačkog saveza Smedereva i Streljačke družine Smederevo, a trofeje je uručila Marija Mladenović, Želiborova kćerka.

Organizatorima turnira, Streljačkom klubu „Heroj Srba“ i Streljačkoj družini „Smederevo“, pomogli su Pekare „Bilja“ i „Klas“, Vinarija „Janko“, Servis za ključeve „Tasa“, Sportski savez Smedereva, Streljački savez Smedereva i Sokolsko društvo Smederevo.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!