Home Info Izložba digitalne štampe

Izložba digitalne štampe

redakcija

SMEDEREVO, 1.avgusta 2010. (Beta) – U smederevskoj Galeriji savremene umetnosti samostalnu izložbu digitalne štampe "Nikad ili sledeći put" otvorile su Milena Putnik i Nevena Popović.

Milena Putnik je diplomirala na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu 2001. i magistrirala na istom fakultetu 2006.     

Nevena Popović je diplomirala na Vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu 2004. i magistrirala na istom fakultetu 2007.

Izložba predstavlja dalji razvoj početne ideje umetnica o susretu i komunikaciji.

Medij je isti kao i na izložbama koje su prethodile postavci u Smederevu:  digitalna štampa velikih formata kaširana je obostrano na velike zastakljene površine Galerije tako da se  može gledati iz galerije ili sa ulice.

Takve digitalne fotografije velikog formata uobičajeno se koriste za bilborde a njima se oblepljuju i izlozi velikih prodavnica.

U prostoru galerije, čiji veliki stakleni izlozi gledaju na dve strane sveta umetnice animiraju oba prostora, unutrašnji i spoljašnji, koriste slojeve stakla i različite uglove posmatranja, kao u prethodnim radovima iz višegodišnjeg projekta "Nikad ili sledeći put."

Umetnice su radove za postavku u Smederevu radile imajući u vidu grad u kome je izložba, tako da sa ogromnih zastakljenih površina Galerije publiku presreću prepoznatljivi gradski motivi, tvrđava, stare razglednice Smedereva, čamci, Dunav.

Izložba je otvorena do polovine avgusta.

msp

Izvor: Beta

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!