Home InfoDruštvo Humanitarni vašar kao vid borbe protiv gladi

Humanitarni vašar kao vid borbe protiv gladi

Redakcija

Humanitarno udruženje „Krilo“ u saradnji sa organizacijom Protok21 organizuje humanitarni vašar „Za obroke“ i poziva sve sugrađane da dođu ispred GRAD-a (zgrada u dvorištu Silosa) u subotu, 4. juna, u periodu od 15 do 21 čas i budu deo humane akcije prikupljanja novčanih sredstava za obroke.

Svi zainteresovani građani mogu učestvovati u humanitarnom vašaru i tako pomoći svima onima kojima je pomoć najpotrebnija. Jedan od načina na koji mogu biti deo ovog vašara jeste donošenje svojih proizvoda i prodaja na tezgama koje će biti obezbeđene u dvorištu Silosa (prijavljivanje putem direktne poruke na Facebook stranici Krilo), a drugi način je da posete štandove i kupe proizvode, usluge ili stvari koje su drugi doneli. Humanitarni vašar je osmišljen tako da izlagači (oni koji donesu svoje proizvode ili stvari), da ih oni i prodaju i taj novac doniraju za obroke. Sakupljen novac se zatim pretvori u obroke, a sve ono što građani donesu, a ne proda se, vraćaju kući.

Ovom prilikom će biti prikupljana i odeća, obuća i sredstva za higijenu za četvoročlanu porodicu (samohrani otac, dvoje dece i stara bolesna baka), a akcija nosi naziv „Za porodicu iz komšiluka“. Svi oni koji su u mogućnosti, pozvani su da donesu odeću za devojčicu u veličini 7 i obuću u veličini 29-30, kao i odeću za dečaka u veličini 10, a obuću 31-32. Tako će na jednom mestu biti sabrana sva humanost Smederevaca, pa će i ovo junsko subotnje popodne biti ispunjeno dobro energijom i druženjem.

Iskoristila bih priliku i pozvala sve zainteresovane da dođu i učestvuju u ovom humanitarnom vašaru. Takođe, pozivam sve one koji imaju višak stvari (knjige, stripove, torbe, ukrase, slike, čestitke, polovnu ili novu garderobu, obuću itd.), a one su očuvane i čiste, mogu ih doneti i prodavati na tezgama koje smo obezbedili specijalno za ovu priliku. Naglašavam samo da mi nemamo prostor za skladištenje, pa se svi neprodati proizvodi i stvari vraćaju kući zajedno sa vlasnicima. Još jednom, pozivam i sve ostale prijatelje i podržavaoce humanitarnih akcija, da dođu i kupovinom učestvuju da se prikupi što više obroka. Hajde da se svi organizujemo i prikupimo što više donacija, kako niko ne bi bio gladan!izjavila je Slavica Ilić, ispred humanitarnog udruženja „Krilo“.

 Humanitarno udruženje „Krilo“ je osnovano krajem novembra 2020. godine. Od tada pružaju pomoć svim socijalno ugroženim porodicama i učestvuju u pomoći prikupljanja novca za lečenje bolesne dece. Svi ljudi dobre volje su pozvani da podrže rad ovog udruženja i tako budu deo humanitarnih akcija koje oni organizuju.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!