Home Info Gradonačelnica Smedereva najavljuje surovu štednju

Gradonačelnica Smedereva najavljuje surovu štednju

by redakcija

Gradonačelnica Smedereva, Jasna Avramović, koja je funkciju preuzela 29. juna, u izjavi agenciji Beta, najavila je rigoroznu štednju jer je sada deficit 380 mliona dinara.

Gradonačelnica je najavila da će gradska uprava biti racionalna u trošenju novca "za prevoz radnika i funkcionera, izdacima za gorivo, reperezentaciju, gde god može da se uštedi, mi ćemo uštedeti da bismo vratili dugove".

Deficit u gradskoj kasi je 380 miliona dinara, ali računi  još stižu i ne znamo koliki će biti krajnji deficit biti. Na nama je da što više, kroz rebalans budžeta, deficit što više smanjimo, rekla je danas agenciji Beti gradonačelnica Smedereva.

"Nikome ne možemo da ostanemo dužni, ali trošenje novca na neke druge stvari neće biti, već nam je prvenstveno da vratimo dugove. Prošli gradonačelnik se verovatno  oslonio na novac od zakupa zemljišta za rafineriju ali se to nije ostvarilo" navela je gradonačelnica.

Već sada imamo realizaciju budžeta 1,453 milijarde, a planirali smo budžet na 2,6 milijardi Ako bismo ovu dinamiku punjenja budžeta održali tada bismo imali priliv do kraja godine oko tri milijarde dinara, navela je gradonačelnica dodavši da se taj veći priliv "ne može upotrebiti za nova investiciona ulaganja već za vraćanje dugova".

Recimo, dodala je gradonačelnica, manifestacija Tvrđava teatar prošle godine koštala 14 miliona dinara, a ove godine će za nju moći da se da četiri miliona dinara, odnosno onoliko koliko je izdvojilo ministarstvo kulture Srbije, upozorila je gradonačelnica.

"Ove godine Gradsko veće će odlučiti koliko će dati za Tvrđava teatar, a neće moći da da više nego što je izdvojila republika, a ona je odredila četiri miliona dinara. Organizator Tvrđave teatra nije gradska manifestacija jer je grad samo pokrovitelj, objasnila je gradonačelnica.

Moj stav je jasan: ne možemo da damo više novca, jer ga nemamo više nego što je dala  republika, kategorična je u izjavi za agenciju Beta  gradonačelnica Jasna Avramović.

msp

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!