Home Info FSS započeo projekat „Zajedno smo jači u borbi protiv rasizma, šovinizma i diskriminacije“

FSS započeo projekat „Zajedno smo jači u borbi protiv rasizma, šovinizma i diskriminacije“

redakcija

Projekat „Zajedno smo jači u borbi protiv rasizma, šovinizma i diskriminacije“ koji u okviru Evropskog prvenstva za kadete Srbija 2011 od 03.- 15. maja sprovode Fudbalski savez Srbije u saradnji sa Bečkim institutom za međunarodni dijalog i saradnju deo je sveobuhvatne kampanje masovnog uključivanja osnovnih i srednjih škola i podizanja nivoa svesti i negovanja pravog sportskog duha.

Kampanja je počela prezentacijama u Smederevu, Inđiji, Novom Sadu direktorima osnovnih i srednjih škola, a odziv i zainteresovanost je velika.U okviru projekta raspisani su konkursi za najbolji baner i navijačku grupu, a cilj je da se učenici upoznaju sa principima fer pleja i obrazovnim programom kampanje koji će putem kancelarija za mlade i putem mreže bazičnog fudbala FS Srbije biti dostupan svim školama koje za to izraze interes.Takođe, cilj je i što masovnije učešće svih škola, pre svega dolaskom na utakmice kako bi pokazali spremnost svih relevantnih sportskih aktera u usmeravanju mladih ka pravim principima sporta. Svim školama koje izraze interes za organizovan dolazak na utakmice Evropskog prvenstva FSS je obezbedio besplatne karte.
Škole u četiri grada domaćina, Beograd, Novi Sad, Inđija i Smederevo koje budu izabrane da budu partneri kampanje biće u prilici da posete reprezentacije zemalja učesnica na jednom njihovom treningu.

Veliki sportski događaj namenjen deci, edukaciji i negovanju pravih sportskih principa biće i prilika promocije naše zemlje kako na turističkoj tako i na sportskoj mapi Evrope.

Izvor: Blic

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!