Home InfoFoto priča FOTO: Reli oldtajmera svratio u Smederevo

FOTO: Reli oldtajmera svratio u Smederevo

by redakcija1

Ovog popdneva prostor ispred Malog grada bio je ispunjen oldtajmerima među kojima je bilo i vozila straih skoro sto godina.

Oldtajmer klub Beograd s vremena na vreme organizuje ovakve relije, ali po prvi put se ide ovakvom, posebnom tematskom trasom:

Pravimo Dunavski reli pod nazivom „Auto Space“ klasik reli, mnogo je atraktivnih i lepih vozila  došlo u Smederevo u ovaj prelepi ambijent.

Ideja je da obiđemo sve tvrđave na Dunavu, usput ćemo svariti na još neka mesta. Krenuli smo iz Beograda preko Grocke, ovo nam je prvo stajanje.

Naredna stanica je Ljubičevo, pa Viminacijum, Ram, Golubac, tri dana traje reli, dve noći ćemo biti na Srebrnom jezeru.  

Osmislili smo ovo kako bi što više ljudi videlo automobile, a i da se ujedno promoviše dunavski turizam. Mi i inače uvek nastojimo da za reli osmislimo neku posebnu priču.

Ja lično mislim da je ovaj deo kao i istočna Srbija možda i najlepši, a malo je zanemaren, pa bi bilo dobro ako nešto ovim i podstaknemo – kaže Bora Nastasić predsednik Oldtajmer kluba Beograd.

Izloženo je 40 proverenih vozila imamo nekoliko predratnih, najstariji je Vilis iz 1927, Pontijak iz 1928, Bjuik iz 1930, a tu je i Mercedes iz 1934. godine.

Ta vozila su upravo ona koja najčešće imamo prilike da vidimo u našim filmovima i serijama.

Osim vlasnika oldtajmera iz Srbije, u reliju učestvuju i gosti iz nekoliko zemalja okruženja. Reakcije posetilaca su uvek iste jer oldtajmeri svuda privlače pažnju, a tako je bilo i u smederevskoj tvrđavi.

   

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!