Home Info Đoković dao 100.000$ za decu Srbije

Đoković dao 100.000$ za decu Srbije

by redakcija

Prvi teniser sveta i Nacionalni ambasador UNICEF-a, Novak Đoković donirao je 100.000 dolara ugroženoj deci u Srbiji.

"Nadam se da će moja donacija i podrška doneti promenu u životima mališana u Srbiji, posebno one dece koja imaju ograničene mogućnosti da dostignu svoje pune potencijale”, rekao je Đoković.

On je naglasio da "izgradnja solidnog temelja u ranim godinama ne samo da pomaže detetu da ostvari svoje pune potencijale, nego doprinosi i izgradnji boljeg društva u celini“.

Đoković je od avgusta ove godine, kada je postao ambasador UNICEF-a, posetio inkluzuivni vrtić u Smederevu koji pohađaju deca iz najmarginalizovanijih grupa, kao što su mališani sa smetnjama u razvoju i oni koji žive u romskim naseljima.

Đoković takođe, promoviše i kampanju UNICEF-a u Srbiji za prodaju čestitki i proizvoda, kako bi pomogao prikupljanje finansijskih sredstva za ugroženu decu u celom svetu.

"UNICEF veoma ceni Novakovu posvećenost pravima dece, i posebno njegovo angažovanje na polju ranog razvoja najugroženije dece, što je kritična oblast u Srbiji“, izjavila je direktorka UNICEF-a u Srbiji Judita Rajhenberg.

Đoković je počeo da igra tenis kada je imao četiri godine, a proboj na svetsku scenu ostvario je sa 16 godina. Od tada je osvojio ukupno 28 titula, od kojih cetiri gren slema – 2008. i 2011. godine Austalian Open, Vimbledon i US Open.

U decembru ove godine Međunarodna teniska federacija proglasila ga je najboljim teniserom u 2011.

"Želim da pomognem deci u Srbiji i u celom svetu da ostvare svoje snove. Sva deca imaju prava i ta prava moraju da se štite“, poručio je Đoković.

Izvor: B92

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!