Home Info Dočekani zlatni veslači

Dočekani zlatni veslači

by redakcija

Savića i Jovanovića dočekali su dugotrajnim aplauzom, pored roditelja i prijatelja, predstavnici lokalne samouprave, VK Smederevo, medija, kao i mnogobrojni sugrađani i sportski radnici.

"Još smo pod utiskom onoga što smo ostvarili. Nismo svesni šta se desilo. Veliki uspeh, ne samo za nas i za smederevsko veslanje, već i za reprezentaciju, oboren je svetski rekord", rekli su vidno uzbuđeni veslači iz Smedereva.

"Imamo kratku pauzu, pa nastavljamo pripreme. Nadamo se odlasku na svetsko prvenstvo za seniore na Bledu, koje će ujedno biti kvalifikaciono za Olimpijske igre".

Srpski četverac sa kormilarom osvojio je u subotu zlatnu medalju na svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Amsterdamu i oborio svetski rekord rezulttaom 6:03,01 minuta.

"Ovo je četvrto zlato za smederevske veslače sa svetskih prvenstava, posle Rankovićeve dve i jedne Nedeljkovićeve zlatne medalje. Veliki uspeh srpskog, ali i smederevskog veslanja i ja im čestitam", izjavio je trener reprezentacije Dejan Guslov.

Naša ekipa u sastavu Veselin Savić, Jovan Jovanović, Igor Lucić, Luka Đorđević (kormilar Mateja Jošić) u finalu ove discipline bila je bolja od posada Nemačke (6:04,89), Francuske (6:07,03), Novog Zelanda (6:07,31), Velike Britanije (6:11,16) i SAD (6.14,44).

Izvor: RTS

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!