Home Info Disciplinska komisija FSS: Smiljanić bio nevino osuđen

Disciplinska komisija FSS: Smiljanić bio nevino osuđen

by redakcija

Pravda je spora, ali dostižna. U to je verovao trener Branko Smiljanić i kad mu je Disciplinska komisija FS Srbije, a na osnovu izjava sudija meča u Smederevu, izrekla dvogodišnju zabranu rada u srpskom fudbalu jer ih je navodno tukao posle meča sa Jedinstvom. A, te iste sudije (Bojan Jovanović i Miodrag Zdravković) na suočenju u Tužilaštvu suda Smedereva, izjeavile su da Smiljanić nije taj čovek koji ih je tukao pa je i odbačena optužnica protiv njega.

Ali, na pravdu u FS Srbije i skidanje ljage sa imena 57-godišnji priznati trener, koji trenutno radi u Omanu, čekao je sve do marta ove godine.

– Zbog promenjenih okolnosti i na osnovu odluke Tužilaštva u Smederevu, Smiljanić je podneo zahtev Izvršnom odboru FSS za ponavljanje postupka. S obzirom na to da su sudije ponovile iskaz iz Smedereva, odnosno da nisu sigurne da je Smiljanić čovek koji je fizički nasrnuo na njih, mi smo ukinuli suspenziju treneru – objašnjava član DK komisije FSS Milan Mladenović.

Smiljanić u dugoj i uspešnoj karijeri, a vodio je Mladi radnik, Slogu iz Kraljeva, Borac, Milicionar, Jordan, Sutjesku, Fejsali (Jordan), Vojvodinu, Al-Itihad (Libija), Libiju, Al Vehdat (Jordan), sada Saham (Oman), zbog tog što je nepravedno osuđen izgubio je posao u Napretku.

– Mi smo postupak vodili na osnovu prijava i izjava sudija. Oni su promenile iskaz i Smiljaniću zaista ostaje da satisfakciju potraži na sudu. Može da tereti sudije za kaljanje ugleda i izgubljenu finansijsku dobit – ističe Mladenović.

Smiljanićev slučaj trebalo bi da posluži za nauk svima, a pogotovo "disciplincima" koji su bez suočenja Smiljanića i sudija doneli najstrožu moguću odluku…

S.Ilijoski

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!