Home InfoSport Da li će FK Smederevo 1924 opet u niži rang?!

Da li će FK Smederevo 1924 opet u niži rang?!

by redakcija

Odbora za hitna pitanja FSS doneo je veoma nepovoljnu odluku poa FK Smederevo 1924 , u kojoj stoji da kažnjeni klubovi ne mogu da koriste pogodnosti proširenja lige.

Šta to konkretno znači? Prema najavama, Oklopnici, računajući i Super ligu, biti jedini koji će morati da se presele u niži rang, saznaje Žurnal.

– U nedokazanoj priči, mimo svih očekivanja, našla su se dva kluba. Reč je o Kabelu, bez sumnje najboljem klubu u ligi, i Smederevu kojem je mesto u sredini tabele. Zbog navodnog nameštanja rezultata u međusobnom meču kažnjeni smo novčano i oduzimanjem deset bodova, a sada i nemogućnošću da, ako budemo ispod 12. mesta ostanemo u ovom rangu. Na terenu smo osvojili 28 bodova i, po svim parametrima, zaslužili da opstanak. Posve izrečene i treće disciplinske mere, praktično smo preseljeni u Srpsku ligu – rekao je  Zoran Lončar, predsednik Oklopnika, za Žurnal.

Tokom prelaznog perioda ceo klub je doveo razna pojačanja, a na čelu stručnog štaba postavljen je Ognjenom Koroman.

– Želeli smo da na terenu izborimo opstanak i da se nije desila pandemija ubeđen sam da bismo uspeli. Sada ispada da je sav trud bio uzaludan, trebalo je sve na vreme da nam se otvoreno kaže. Šansu bismo pružili omladincima, da steknu rutinu i iskustvo i ne bismo se nepotrebno izlagali dodatnim troškovima.

– Odluka FSS nije povoljna po nas, ali ćemo je, u svakom slučaju, poštovati jer je doneo naš, a neki drugi savez. Živimo u ubeđenju da će najviši organ FSS, ipak, preispitati ovako rigorozan stam, a ako do toga i ne dođe, Smederevo će nastaviti da živi. Dok postoje teorteske šanse spremni smo da preostale četiri utakmice odigramo na najvišem nivou i pokažemo da nam je mesto u ovom karavanu – jasan je Lončar.

Sportski Žurnal

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!