Home Info Bolnica u Smederevu nema dovoljne zalihe krvi

Bolnica u Smederevu nema dovoljne zalihe krvi

redakcija

Odeljenje transfuzije u bolnici "Sveti Luka" u Smederevu radi s minimalnim zalihama krvi koje, najčešće, jedva da su dovoljne za dva dana, rekla je načelnica službe za transfuziju Nataša Drljača.

– Jedino nismo odložili intervencije koje su bile planirane za danas, ali već sutra, zavisno od operacija koje su sutra na programu može biti dramatično. Razumljivo je da takvo stanje smatramo teškim – rekla je Drljača agenciji Beta.
 

Ona je kazala da sutra očekuje zaista tešku situaciju i da je moguće da neka operacija bude odložena, zavisno od krvne grupe koja bude bila potrebna.
 
– Sva je prilika da ćemo morati, mada je to nepopularan gest, i izbegavamo ga koliko god je moguće, da molimo porodične davaoce da porodica obezbedi krv za eventualnu transfuziju, pa tek kada imamo rezervu odgovarajuće krvne grupe član te porodice biva operisan – navela je Drljača.
 
Ona je pojasnila da je odziv dobrovoljnih davaoca uobičajen za ovo doba godine, ali da je ta bolnica imala veliki broj operacija, te su se zalihe smanjile.
 
Drljača je kazala i da veruje da će se većim odzivom građana Smedereva stanje zaliha brzo normalizovati.

Izvor: Beta

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!