Home Info Besednički vikend u Smederevu

Besednički vikend u Smederevu

by redakcija

Nakon višemesečnog nadmetanja u govorništvu u organizaciji Crkvene opštine smederevske, pod nazivom Slavoslov, najboljih šestoro besednika učestvovaće u finalnoj večeri u subotu, 23. maja. Finale će se održati u Sabornoj crkvi Svetog Georgija u Smederevu, sa početkom u 18h. 

Učesnici su takmičari sa teritorije Smederevske Palanke, Kovina, Petrovca na Mlavi, i Smedereva. To su Tijana Jovanović, Marijana Žarkov, Milena Gačić, Ljubica Pavlović, Ivana Talijan i Anđela Antić. Ovi izvrsni govornici, najbolji među mnogobrojnim takmičarima, govoriće ovog puta na slobodnu temu. 

U žiriju će se naći gospodin Sima Avramović, dekan Pravnog fakulteta u Beogradu, gospođa Radmila Novaković-Kostić, profesor na fakultetu u Užicu, i Nataša Rašković, profesor Gimnazije u Smederevu.
Besednički vikend biće upotpunjen i sutrašnjim Saborom crkvenog besedništva, koji će se odigrati u Tvrđavi, na temeljima stare crkve. Naime, u nedelju, 24-og maja, po prvi put će biti služena arhijerejska liturgija baš na ovom mestu, nakon čega će se sveštena lica besediti na temu „Sada gledamo kao u ogledalu, u zagonetku, a onda ćemo licem u lica“. 
Posetioci su dobrodošli na oba događaja. Jedinstvena prilika da se uživa u fantastičnim besedama ne bi trebalo da bude propuštena.

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!