Home Info Atletskom stazom u Tvrđavi umesto atletičara tri godine trče samo obećanja

Atletskom stazom u Tvrđavi umesto atletičara tri godine trče samo obećanja

redakcija

Tri godine ne počinju radovi na izgradnji atletske staze u Smederevskoj tvrđavi koja je, inače, trebalo da bude završena još u leto 2012. a za koju je kamen temeljac postavio najbolji sportista u prošlom veku, višestruki svetski, olimpijski i evropski šampion i svetski rekorder u skoku s motkom Sergej Bupka. 

Sergej Bupka, tadašnji gradonačelnik Predrag Umičević i predsednik Atletskog Saveza Srbije Veselin Jevrosimović,  ozvaničili su krajem aprila 2012. godine početak izgradnje atletskog stadiona u tvrđavi.

Rok za okončanje posla bio je 1.jul 2012., ali ni do danas staze nema.

U početku,  Atletski savez Srbije tvrdio je da radovi kasne zbog izbora, odnosno da nije na vreme dobijena građevinska dozvola. Regionalni zavod za zaštitu spomenika kulture u Smederevu je početkom 2013.godine saopštio da je dobio  rešenje Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kojim je odobrena izrada projekta za izgradnju nove atletske staze. 

U septembru 2013. godine stiglo je novo obećanje iz Atletskog saveza Srbije da će staza biti kompletno završena u prvoj polovini 2014. godine.

Izgradnja atletske staze, kako je tada rečeno, trebalo je da košta oko 46 miliona dinara, uz dodatnih 11 miliona za opremu. Atletski savez Srbije imao je obavezu da plati građevinske radove i opremu, a grad Smederevo izlivanje tartan podloge. 

Niko, pa ni lokalna vlast, do sada se nije potrudio da Smederevcima objasni šta se desilo sa ovim projektom, i zašto nije izgrađena atletska staza koja je trebalo je da nosi ime Sergeja Bupke, i ispunjava uslove za organizovanje nacionalnih i regionalnih takmičenja.

Da li su političari istrčali promotivni krug obećanom stazom a potom zaboravili na projekat, ko je zatajio, ko je govorio istinu, a ko nije, čiji su interesi pobedili, a ko je izgubio, pitanja su koja, na ovaj način,  javno postavlja SdCafe.

Očekujemo  odgovore, i čitamo se uskoro na istu temu.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!