Home InfoSport Anđeli Radojičić srebrna medalja na međunarodnom takmičenju u Beogradu

Anđeli Radojičić srebrna medalja na međunarodnom takmičenju u Beogradu

redakcija

Na sedmom međunarodnom turniru „Ištvan Poljanac“, koji je održan proteklog vikenda u Beogradu, Anđela Radojičić je osvojila srebrnu medalju u kategoriji juniorki standardnom vazdušnom puškom. Zlatnu medalju osvojila je Aleksandra Havran iz Streljačke družine „Jedinstvo“ iz Stare Pazove, a bronzanu Anja Knežević iz Streljačkog kluba „Novi Beograd – Ušće“. Sa kvalifikacionim rezultatom od 623,0 kruga, koji je i njen novi lični rekord, Radojičić se plasirala, kao peta, u finale u kategoriji seniorki, koje je završila na osmom mestu. Nastupile su 19 juniorki i 26 seniorki.

U kategoriji seniora, u istoj disciplini, Veljko Ilić se sa 619,9 krugova, plasirao sa šestog mesta u finale, a takmičenje je završio, kao i Anđela, na osmom mestu. U kategoriji juniora, od naših strelaca, nastupio je Lazar Subotić, koji se plasirao na deseto mesto sa 601,0 krugom. Takmičilo se 12 juniora i 18 seniora.

U disciplini vazdušni pištolj, u kategoriji juniora, Dušan Bojić zauzeo je sedmo mesto sa 549 krugova. Takmičilo se 19 juniora.

Tradicionalno takmičenje, u znak sećanja na pukovnika Ištvana Poljanca, dugogodišnjeg trenera i predsednika Streljačkog kluba „Akademac“ iz Beograda , ove godine, posle jednogodišnje pauze, ponovo je imalo međunarodni karakter. Na Memorijalu „Ištvan Poljanac 2021“ učestvovalo je 115 takmičara iz devet zemalja: Gruzije, Jermenije, Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Bugarske, El Salvadora i Srbije. Turnir je održan u Sportskom centru Vojne akademije.

Ovakav nastup najboljih smederevskih strelaca, na samom startu nove sezone vazdušnim oružjem ohrabruje, obzirom da su tek započeli novi trenenažni proces. Sezona se nastavlja već ovog vikenda u Novom Sadu, gde će se održati prvo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije u A programu.

Foto:
Streljačka družina „Smederevo“

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!