Home Info Ambasadorke ženskog preduzetništva u Smederevu

Ambasadorke ženskog preduzetništva u Smederevu

redakcija

Ambasadorke ženskog preduzetništva posetile su danas Smederevo, na poziv gradonačelnice dr Jasne Avramović. Na prijemu u Gradskoj upravi, pozdravili su ih zamenik gradonačelnika Bojan Teofilović, narodni poslanik Suzana Spasojević i članovi Gradskog veća, Ljiljana Životić Živanović, Marija Živić i Slaviša Stošić.

Gošće su u srdačnom susretu sa domaćinima izrazile nadu da će iz današnjih razgovora i razmene informacija proisteći saradnja na obostrano zadovoljstvo.

„Naša ideja je, ne samo da pričamo, nego da nešto konkretno odradimo. Da Vam predstavimo naša dostignuća u oblastima gde smo se dokazale, ali i da čujemo kakvi su Vaši potencijali i šta možemo zajedno da napravimo“, naglasila je ambasadorka ženskog preduzetništva iz Svilajnca, Marija Stevanović.

Osim ambasadorki Afrodite Bajić, Dragice Božinović, Jasmine Knežević i Marine Milović, u delegaciji su bili i predstavnica Udruženja poslovnih žena Srbije, Gordana Đurđević, predsednica Udruženja ambasadora dobre volje, Ljiljana Rebronja, direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj Ivica Eždenci sa saradnicom Ivanom Tasić, kao i narodni poslanik Gorica Gajić.

Cilj ambasadorki je da pomognu ženama u stvaranju vizije, jačanju samopouzdanja, postavljanja i kreiranja uspešnog poslovanja, da podstiču žene da započnu sopstveni biznis.

Statistika je pokazala da se u poređenju sa muškarcima, žene ređe samozapošljavaju, odnosno da ređe započinju svoje poslove ili imaju ambiciju da to urade. S obzirom da intelektualni potencijal žena i njihovo učešće u evropskoj konkurentnosti nisu maksimalno iskorišćeni, Evropska komisija potencira promociju ženskog preduzetništva i stvaranje poslovnog okruženja koje pogoduje uspostavljanju i vođenju preduzeća sa ženama na čelu.

Sa tim ciljem je 5. oktobra 2009. godine pokrenut projekat pod nazivom Evropska mreža ambasadora ženskog preduzetništva. Osnovna ideja projekta je formiranje mreže uspešnih poslovnih žena koje će služiti kao modeli ponašanja budućim preduzetnicama širom Evrope. Mrežu je, s početka, činilo 150 ambasadorki iz 10 evropskih zemalja (Danska, Francuksa, Nemačka, Island, Irska, Italija, Norveška, Poljska, Slovačka i Švedska), da bi im se krajem 2010. godine pridružilo još 12 zemalja, među kojima je i Srbija.

Svečana inauguracija ambasadorki ženskog preduzetništva u Srbiji održana je tokom zasedanja Srpskog parlamenta preduzeća, kada je, u prisustvu Premijera Republike Srbije, predsednica Narodne skupštine Slavica Đukić Dejanović, uručila rozete izabranim ambasadorkama. Ambasadorke će ovu laskavu titulu nositi do novembra 2012. godine.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!