Home Info Ako se ništa ne reši iz opštine mogu samo da nas iznesu

Ako se ništa ne reši iz opštine mogu samo da nas iznesu

by redakcija

Stotinu od 444 radnika Želvoza koji čekaju otpremnine spavalo je noćas u plenumskoj sali gradske skupštine da bi naterali odbornike da na današnjoj skupštinskoj sednici uvrste u dnevni red pitanje otpremnina radnicima Želvoza. Ako se ništa ne reši, iz opštine mogu samo da nas iznesu, kaže Dobrivoje Marinković.

Jedan od 444 radnika koji je prihvatio otpremninu da bi mladi ljudi došli do posla, Dobrivoje Marinković, kaže agenciji Beta da je od Nove godine do početka marta primio ukupno 11.500 dinara.

"Dovedeni smo do prosjačkog štapa. Nas 444 više nismo u sistematizaciji za radna mesta, jer nas je generalni direktor Novica Davidović proglasio tehnološkim viškom. Mada mi nismo tehnološki višak jer smo dobrovoljno potpisali da hoćemo otpremnine da bismo omogućili mladim ljudima da dođu do radnog mesta".

Bilo je obećano da do 25. decembra stignu otpremnine. A prošao je i januar, i februar,  prolazi i mart.

"Mi smo sada šaka očajnika koja više ništa nema. Sve smo izgubili. Ostao nam je samo goli život da izgubimo. Toliko smo izlagani da je to propast. Ako se ništa ne reši mi iz opštine ne izlazimo. Odavde mogu samo da nas iznesu."

Marinković navodi da je Želvoz, sada, najveći remonter u Srbiji. A, dodaje, ne radimo.

Zašto nismo dobili od Vlade Srbije pare za podsticaj, pita se Marinković. Kome su otišle pare za onih 60 i nešto vagona koje smo posekli. Gde je to gvožđe otišlo, gde su pare? pita se Marinković.

Nemamo više poverenja u sindikate jer su nas izdali, tvrdi Marinković.

msp

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!