Home InfoDruštvo Akcija prikupljanja sredstava za udžbenike i školski pribor deci iz socijalno najugroženijih porodica

Akcija prikupljanja sredstava za udžbenike i školski pribor deci iz socijalno najugroženijih porodica

Redakcija

Fond za pomoć deci i mladima iz socijalno najugroženijih porodica Crvenog krsta Smederevo „Živoslava Lazić“ pokreće akciju prikupljanja sredstava za kupovinu udžbenika i školskog pribora za decu i mlade iz najugroženijih porodica.

Pozivaju se preduzeća, organizacije, ustanove, udruženja i građani da u okviru svojih mogućnosti uplate novac u ovaj Fond za kupovinu udžbenika i školskog pribora.

Uplata novca može se izvršiti na žiro-račun: 310-156064-46 sa naznakom “za Fond Crvenog krsta Smederevo za pomoć deci I mladima”. Prikupljanje novca traje do 1. Septembra 2021. godine, a Crveni krst Smederevo će zatim raspodelu udžbenika i školskog pribora najugroženijim učenicima izvršiti u saradnji sa osnovnim i srednjim školama Grada Smedereva.

Više informacija zainteresovani mogu dobiti na telefone Crvenog krsta Smederevo 026/46-22-543 i 026/46-22-349.

Podsetimo da je Upravni odbor Crvenog krsta Smederevo prošle godine usvojio Odluku o osnivanju Fonda za pomoć deci i mladima iz socijalno najugroženijih porodica “Živoslava Lazić”. Osnovni cilj Fonda je pružanje podrške i pomoći deci i mladima iz socijalno najugroženijih porodica do navršene 26. godine života. Odlukom je predviđeno da se sredstva za ostvarivanje ovog cilja prikupljaju iz donacija i dobrovoljnih priloga građana, preduzeća, ustanova, institucija, udruženja građana i drugih subjekata, kao i da Crveni krst Smederevo pomaže rad Fonda u skladu sa svojim mogućnostima.

 

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!