Home InfoDruštvo Akcija čišćenja Provale u organizaciji Rotari kluba Smederevo

Akcija čišćenja Provale u organizaciji Rotari kluba Smederevo

by redakcija

Akcija čišćenja ulaza u jezero Provala, omiljenog pecaroškog mesta, realizovana je u subotu, 14. Jula 2018. godine. Akcija je organizovana u sklopu dolaska rotary regate, “Đerdap 2018.”, koja se organizuje po sedmi put i traje 17 dana,  a čiji je cilj razviti svest građana o potrebi očuvanja obala Dunava.

Nosilac projekta čišćenja Provale je Rotari klub Smederevo, uz partnersku saradnju sa svojim Interakt klubom Semendrija (članovi kluba deca ispod 18god, učenici Gimnazije Smederevo) i lokalnim ribarima i prijateljima Dunava. Domaćin regate i svih učesnika bio je Zoran Kuzmanović, vajar, koji je, uz pomoć Rotari kluba Smederevo, organizovao prigodan ručak u svom ateljeu za sve učesnike. Gost regate bio je Distriktni Guverner, gospodin Vladimir Matić, koji je svojim prisustvom dao značaj ovoj akciji.

˝Nadamo se da će  akcija, koju je zajedničkim snagama iznelo preko 30 učesnika svih generacija, biti primer građanima i motivisati ih da i sami pokrenu akcije za dobrobit zajednice, ali i da se uključe u akcije poput ove” istakao je za SDCafe.rs Marko Mitrašinović, predsednik Rotari kluba Smederevo.

Rotary klub Smederevo u tekućoj godini ima u planu još nekoliko veoma lepih akcija, kao doprinos lokalnoj zajednici, do kraja godine biće realizovana akcija – Gradski sat, na lokaciji kod vinskog grada. Takođe, očekuje se finalna saglasnost od strane Zavoda za zaštitu spomenika za realizaciju akcije – Teretana na otvorenom u sklopu Tvrđave Smederevo.

Jedna od najznačajnih akcija RC Smederevo je i Donatorska žurka – Smederevska Jesen 2018, koja se ove godine održava 7.Septembra u restoranu Vila Jugovo S, gde se prikupljena sredstva od donacija usmeravaju na tekuće projekte koje klub realizuje kroz unapred definisane projekte podrške razvoju lokalne zajednice u Smederevu.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!