Home ZanimljivostiAutomoto Tesla S se zapalio

Tesla S se zapalio

by redakcija

Tek što su se stišale strasti u javnosti oko prethodne saobraćajne nesreće u kojoj je izgoreo Tesla S, iz Meksika stiže vest o još jednom udesu ovog modela koji je doveo do požara na automobilu.

 

Kompaniji Tesla Motors kao da je u poslednje vreme sreća okrenula leđa. Nakon uspešnih prodajnih rezultata i najviših ocena za bezbednost, u kratkom vremenskom intervalu usledila su dva incidenta u kojima je došlo do požara na vozilu. 

Nesreća u Meksiku dogodila se kada je Tesla S pri velikoj brzini najpre udario u betonski zid, a zatim i u drvo, nakon čega se vozilo zapalilo. Vozač je napustio automobil pre požara i bez ozbiljnijih povreda, a ubrzo zatim stigli su vatrogasci i ugasili požar. 

U Tesla Motorsu izjavili su da su upoznati sa ovim slučajem i da su kontaktirali vozača. 

"S obzirom da je u pitanju teška saobraćajna nesreća koja se dogodila pri velikoj brzini zadovoljni smo što je vozač prošao bez ozbiljnijih povreda. Smatramo to kao još jednu potvrdu da je Tesla S zaista bezbedan automobil", kažu u toj kompaniji. 

"Vlasnik je u razgovoru sa nama rekao da je zahvalan na tome što mu je automobil sačuvao život i već je naručio novi primerak Modela S", izjavio je portparol Tesla Motorsa. 

Ostaje da se vidi da li će drugi incident ozbiljnije uticati na poslovanje kompanije, ili će se sve završiti samo podizanjem prašine u medijima. Vlasnik Tesla Motorsa, Ilon Mask (Elon Musk), izjavio je nakon prethodnog udesa, kada je u blizini Sijetla izgoreo prvi Model S, da požar koji se dogodi nakon nesreće nije nešto neuobičajeno i da se to dešava i na automobilima sa benzinskim motorima. 

"Barem nije došlo do spontanog samozapaljenja", dodao je Mask aludirajući verovatno na brojne požare na superautomobilima kao što su Ferrari ili Lamborghini koji su se događali u toku vožnje ili čak dok su vozila bila parkirana. 

Izvor: B92

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!