Home InfoDruštvo Šta ubija produktivnost na poslu?

Šta ubija produktivnost na poslu?

by redakcija

Mnogo toga nas na poslu može omesti, zbog čega nam je produktivnost često smanjena.

Pogledajte koje su to sitnice koje vam otimaju vreme na poslu i kako da im se oduprete. 

Stalno posezanje za grickalicama 

Grickalice su poput jestive verzije interneta – prečesto posezanje za slatkim ili slanim može da vam smanji koncentraciju i odvratiti pažnju od stvari koje bi trebalo da obavite. Ako na dosadan ili posebno stresan dan lakše posežete za grickalicama, odaberite zdravije varijante, poput badema, borovnica ili dinje – takvim ćete izborom umiriti živce, ali i sačuvati liniju, prenosi Ordinacija.hr. 

Dopisivanje s prijateljima 

S dobrim prijateljima možete se čuti i videti i nakon radnog vremena, a ako je u pitanju izrazito važna poruka, prijatelj će vam to i javiti. U svim drugim situacijama, ako ste jako zaposleni, poruka može čekati. 

Problemi u vezi 

Ovo je problem koji trebate da rešite u sopstvenom domu, a ne da ga nosite na posao. Ipak, ako ste u dobrim odnosima s kolegom, možete tokom pauze za ručak popričati o tome. Saosećanje, pogotovo ako vaš kolega ili kolegica ima iste probleme, deluje terapeutski. 

Razmišljanje o godišnjem odmoru 

Ne morate imati organizovan put da biste razmišljali o njemu. No, što više radnog dana utrošite na sanjarenje o idealnom odmoru, manje ćete posla obaviti. Odmor nam je svima potreban, pa vam predlažemo da ga iskoristite kao motivaciju. Odradite svoj posao kvalitetno i onda uživajte u zasluženom odmoru.

Izvor: TPORTAL.HR

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!