Home InfoDruštvo Skupa obnova kasni čak pet godina!

Skupa obnova kasni čak pet godina!

by redakcija

Za rekonstrukciju Dečjeg odmarališta na Rtnju, koje je u vlasništvu ovdašnje lokalne samouprave, iz gradskog budžeta je potrošeno gotovo 42 miliona dinara, a objekat nije gotov iako je rok za okončanje posla istekao još pre pet godina.

Skupština grada na Dunavu je 2011, kada joj je vraćeno odmaralište koje prethodno nije radilo dve decenije, donela odluku o osnivanju ustanove pod nazivom "Smederevsko odmaralište na Rtnju". U decembru iste godine je bila raspisana javna nabavka za izbor izvođača građevinskih radova, i pobedio je konzorcijum smederevskih firmi VIG i ITG. Iako je vrednost ugovorenih radova iznosila 32,5 miliona dinara, u januaru 2013. je, direktnom pogodbom, pomenutim firmama dato još malo više od osam miliona, bez poreza, na ime građevinskih radova.

Pritom, vlasnik firme ITG Milija Barović je u to vreme, kao socijalista, bio član Gradskog veća zadužen za rad lokalnih javnih preduzeća, i pod njegovom nadležnošću su bili ne samo odmaralište koje je gradila njegova firma, već i Direkcija za izgradnju, koja je izradila projektnu dokumentaciju.

U međuvremenu, niti je ko pitao, niti iko odgovarao kako se trošio novac poreskih obveznika na Rtnju, a sada je sve aktuelizovao smederevski ogranak pokreta "Dosta je bilo". tako se i saznalo da je staro, oronulo i neupotrebljivo odmaralište, shodno odluci o budžetu grada, na listi kapitalnih projekata, te da mu je vrednost procenjena na 43,9 miliona. Završetak projekta je planiran do kraja godine, a iz lokalnog budžeta su za preostale radove, tokom 2017, obezbeđena još dva miliona dinara.

Logična ušteda

S obzirom na to da su svi rokovi prolazili, a na plate zaposlenih u preduzeću "Odmaralište na Rtnju" godišnje odlazili milionski iznosi, lokalna vlast je ugasila firmu i objekat je dat na upravljanje predškolskoj ustanovi "Naša radost".

J.Ilić

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!