Home Info Prikupljanje knjiga za izgorelu školu na Carini

Prikupljanje knjiga za izgorelu školu na Carini

by redakcija

U velikom požaru koji je 2. septembra 2015. godine zahvatio OŠ "Dositej Obradović" u Smederevu izgorela je potpuno i školska biblioteka sa 14 000 knjiga.

Udruženje građana "Kulturno nasleđe grada Smedereva", Istorijski arhiv Smederevo i Podružnica Društva za srpski jezik i književnost Srbije za Podunavski okrug organizuju veliku akciju prikupljanja knjiga za obnovu školske biblioteke koju je odnela vatrena stihija.

Pozivamo sve građane Srbije, ljude dobre volje i velikog srca, institucije, izdavačke kuće i škole da se priključeovoj akciji.
Potrebna su pre svega lektirna izdanja, dečje knjige (romani, pripovetke, poezija za decu i drugo), udžbenici, enciklopedije, rečnici – sve ono što je nestalo u požaru, a što je osnovcima ove škole preko potrebno za učenje i nastavu.

Ovoj akciji rado su se dosad odazvali: opština Stari grad (knjige se u Beogradu sakupljaju do kraja septembra), Vukova zadužbina, izdavačke kuće "Laguna", "Pčelica", "Arhipelag", Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo, pojedine škole u Smederevu, kao i brojni pojedinci velikog srca širom Srbije.

Knjige se mogu doneti ili poslati poštom u Istorijski arhiv Smederevo (Kralja Petra I br. 2, 11300 Smederevo) svakog radnog dana od 8.00 do 14.00 časova. Akcija će trajati do kraja decembra.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!