Home Info Predstavljamo „Ustanik-a“ novi roman Edija Saše Đorđevića

Predstavljamo „Ustanik-a“ novi roman Edija Saše Đorđevića

by redakcija

Saša Đorđević među prijateljima poznatiji kao Edi, smederevac koji je u književne vode uplovio svojim romanom „Janičar“ (o čemu smo već pisali), i uzburkao književnu javnost ovim istorijsko emotivnim romanom o dva brata različitih sudbina, za vreme turaka u Srbiji.
 
Kao što je Edi i obećao „Janičar“ je dobio nastavak u vidu novog romana koji se zove „Ustanik“. Ovo je drugi deo planirane trilogije „O slobodi“, kako kaže Đorđević za SDCafe.

Radnja "Ustanika" počinje neposredno po završetku "Janičara" ali se celokupna radnja ubrzo seli u 1803. godinu, kada su u Srbiji na vlasti Dahije, koji sprovode strašan teror nad Srbima. Period nimalo lak za Srbe, te s toga narod pokušava da podignu ustanak.

Glavni istorijski lik u romanu je Vožd Karađorđe. Zanimljivo je da je Đorđević u svojim romanima iskoristio sve istoriske činjenice, bez menjanja stvarnosti. Roman se završava slomom ustanka i srmću glavnog lika.

Roman je izdat za istu izdavačku kuću „Evrobuk“.

„Jako sam zadovoljna reakcijama na prvi roman. Ustanik je logičan sled okolnosti, koji povezuje tragičnu sudbinu Srpskog naroda u više epoha. Trećom knjigom, koja je trenutno u pripremi povezaću i zaokružiću kompletnu jednu priču koja se tiče slobode i želje za slobodom.“ – Kaže Edi za SDCafe.

Pored svog interesovanja za pisanje Saša Đorđević, inače policijski inspektor, poznat je u Smederevu kao frontmen Heavy Metal benda Patrias u kome svira bas gitaru.

"Što se Patrias-a tiče tu je stanje redovno, sviramo, stvaramo nove pesme i imamo zakazane nastupe u zemlji i inostrantsvu. Nakon prošlogodišnje serije svirki po regijonu i Italiji, aktivno se pripremamo za zimsku koncertnu sezonu" – dodaje Edi.

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!