Home Info Predstava koju niko neće videti

Predstava koju niko neće videti

by redakcija

U petak, 31.oktobra premijerno će biti izvedena predstava „Inner Lights“ (Unutrašnja svetla) pozorišta PATOS.

Nesvakidašanj koncept pruža po prvi put mogućnost slepim i slabovidim osobama da u potpunosti uživaju u jednom pozorišnom komadu, a čitava publika biće izjednačena činjenicom da svi nose poveze preko očiju tokom 35 minuta koliko traje  ova predstava.

Pozorište kao medij se u velikoj meri oslanja na sva naša čula. Preko njih mi primamo različite poruke i  signale sa scene, a glumci nastoje da stvore emociju koja će premostiti  jaz između imaginarnog sveta scene i onog realnog koji se nalazi na „sigurnoj“ distanci, među sedištima publike. 

Ovu interaktivnu predstavu potpisuje Vladislav Nešić, osnivač  PATOS-a, koji je kroz rad sa slepim osobama došao do materijala koji se pretvorio u eksperimentalno putovanje na sceni. 
PATOS je realizovao ovu predstavu u saradnji sa Savezom slepih i slabovidih Smederevo, crkvenim horom „Sloga“ i Centrom za kulturu  Smederevo. 

U petak će biti odigrana tri izvođenja, u 18:00, 19:30 i 21:00 čas u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu Smederevo. 

Zbog specifične  forme, predstava ima svega 24 mesta u publici. Poziv je upućen svima  koji žele da dožive predstavu koju NIKO NEĆE VIDETI.

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!