Home InfoDruštvo Petočlana porodica vraćena u Smederevo jer nije dobila azil

Petočlana porodica vraćena u Smederevo jer nije dobila azil

by redakcija

Na osnovu sporazuma o readmisiji, čiji je potpisnik Srbija, u Smederevo je stigao mladi bračni par s troje maloletne dece pošto nisu dobili politički azil u Danskoj.

Bračni par Adem A. i Fadila A. je, sa maloletnom decom rođenom 2014, 2013. i 2008. stigao avionom iz Kopenhagena u Beograd, i po nalogu Crvenog krsta Srbije preuzeo ih je Crveni krst Smedereva na jednomesečni smeštaj u prihvatilištu te organizacije u Maloj Krsni.

"Oni će najduže u prihvatilištu biti smešteni mesec dana, dok se ne snađu. Petočlana porodica je iz Kopenhagena poslata sa pet papira koje im je izdala ambasada Srbije u Danskoj kao putne isprave jer nemaju nikakvih ličnih dokumenata", rekao je sekretar Crvenog krsta Smederevo Tomislav Živanović. On je dodao da porodici predstoji pribavljanje svih neophodnih ličnih dokumenata.

"Mi smo u Crvenom krstu imali mali problem jer se najmlađi član porodice razboleo, a niko u toj porodici nema dokaz o zdravstvenom osiguranju, ni ličnu kartu. Uputili smo bebu na odeljenje pedijatrije, pa smo morali da obezbedimo besplatnu lekarsku pomoć malom pacijentu."

Porodica je izrazila želju da se naseli blizu Beograda, a pominjana je i Sremčica.

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!