Home Info Otvorena Dečja nedelja

Otvorena Dečja nedelja

by redakcija

Na Gradskom trgu u Smederevu otvorena je Dečja nedelja, koja se ove godine održava kao deo šire nacionalne kampanje „Bolji smo zajedno“. Prigodan program izveli su đaci Osnovne škole „Branko Radičević“.

Predsednica Đačkog parlamenta i učenica osmog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“, Olivera Mitić, rekla je da, zajedno sa drugaricom Tijanom Vojinović, ima čast da otvori manifestaciju, organizovanu povodom Dečje nedelje.

„U programu učestvuju učenici od prvog do osmog razreda, zajedno sa svim sekcijama. Ovaj projekat je značajan jer ukazuje na dečija prava, koja se moraju poštovati tokom čitave godene, a ne samo ove nedelje“, rekle su aktivistkinje Đačkog parlamenta osnovnih škola.

Đački parlament je, povodom Dečje nedelje, štampao prigodne flajere, u čemu im je pomogao Foto „Pikaso“. Flajeri su deljeni na štandu na Trgu, a đaci su zainteresovanim posetiocima davali i informacije o radu njihove škole, dečjim pravima i Đačkom parlamentu.

„Ovo je najlepši deo dana, kada smo u dečjem društvu, povodom obeležavanja Dečje nedelje. Na početku Dečje nedelje, svake godine, po jedna škola bude domaćin i organizator programa. Čestitam Osnovnoj školi „Branko Radičević“, na dobrom i uspešnom programu. Deci želim da im Dečja nedelja bude svih 365 dana, a mi smo tu da im u tome pomognemo“, istakao je član Gradskog veća za kulturu i obrazovanje, Miša Ivković.

Direktor Osnovne škole „Branko Radičević“, Miloš Milosavljević, rekao je da se, povodom obeležavanja Dečje nedelje, ukazuje na prava deteta i da je zadovoljstvo biti domaćin i organizator uspešnog programa.

Ove godine u fokusu Dečje nedelje je socijalno uključivanje, u okviru spremnosti da se grade čvrsta partnerstva na svim nivoima kako bi se stvorilo inkluzivno okruženje i društvo u kome svako dete može da razvija svoje potencijale.
 
Dečja nedelja se organizuje, tradicionalno, u prvoj nedelji oktobra, a ove godine od 1. do 5. oktobra.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!