Info Servisne informacije
02.11.2015.

Objedinjavanje tri komunalna preduzeća u jedno

8aa72ce8abd097ff57df398a62fd0418

Gradsko veće u Smederevu je za koordinatora procesa objedinjavanja tri ovdašnja komunalna preduzeća - "Čistoća", "Pijace i "Zelenilo i groblja" - sa zadatkom da kontroliše rad direktora i svojim potpisom verifikuje sva akta koja donose, imenovalo zamenika direktora "Čistoće", Petra Disića.

Sa mandatom da prati sve aktivnosti čelnika pomenutih javnih preduzeća i učestvuje u izradi akata u postupku spajanja, koordinator je odmah tražio od direktora da mu dostave kompletnu dokumentaciju o poslovanju tokom prošle i ove godine, a dobili su i svojevrsnu radnu obavezu da mu svakodnevno dostavljaju izveštaje o prilivu o trošenju novca sa računa...

Disić je, još, obavestio direktore o tome kako mogu sami da plaćaju samo ono što moraju po zakonu, a sve ostalo je moguće samo po njegovom odobrenju i - parafu! Na kraju, do daljeg, više nemaju pravo ni da raspoređuju zaposlene na druga radna mesta...

Smederevskoj javnosti je, međutim, nejasno na osnovu čega je koordinator postavljen iznad najviših organa upravljanja u javnim preduzećima - samo odlukom Gradskog veća.

- On nema veća ovlašćenja od direktora, ali je ideja da jedan čovek koordinira rad sa njima, kako bi se ispoštovale sve zakonske obaveze i rokovi, te pripremila akta za buduće preduzeće koje bi od 1. januara naredne godine trebalo da počne sa radom - kaže član Gradskog veća i predsednik Radnog tima koji je pripremio model pripajanja, Slaviša Stošić, napominjući da će se o pripajanju Skupština grada izjasniti naredne sedmice.

Podsetimo, sadašnja komunalna preduzeća nastala su pre četiri godine, deobom "Komunalca", zbog - racionalizacije!

Nejasni su i kriterijumi po kojima je Gradsko veće za koordinatora izabralo zamenika direktora "Čistoće", Petra Disića, s obzirom na to da je protiv njega, u julu 2014, Osnovno tužilaštvo podnelo optužni predlog zbog osnovane sumnje da je falsifikovao diplomu Visoke škole strukovnih studija za poslovno--industrijski menadžment u Kruševcu, a proces pred Osnovnim sudom još nije okončan.

J.Ilić

Izvor: Večernje novosti

Komentari

Missing
diploma
09.11.2015.
Peco mogu samo da ti zavide. Napred Peco. Pecu za generalnog direktora,NAJBOLJI IDU NAPRED!!!
Plusic 5 Minusic 37
Missing
nada
06.11.2015.
@diploma : "Peca za gradonacelnika Smedereva". Ali Smederevo vec ima gradonacelnika.Nisam sigurna da sam vas razumela.Jel bi vi to menjali Jasnu,ili ste se samo zaneli braneci Disica.
Plusic 40 Minusic 4
Missing
za "radnika"
06.11.2015.
A da li ste pomislili koliko svojim stavom da skola nije vazna omalovazavate Gradonacelnicu koja je,voleli je ili ne,zavrsila Medicinski fakultet,a po vama to joj dodje kao cist visak.Braneci Disica upadate u problem sa Jasnom,a to vam nije bas pametno.
Plusic 33 Minusic 2
Missing
smederevski reality
06.11.2015.
Radniče,pa kada si prosao Evropu uzduž i popreko i tamo radio što nisi ostao jel nije bilo dobro?Dobar si ti majstor onda do mojega kada si se vratio da radis u čistoću.
Plusic 45 Minusic 0
Missing
вилозоф из Смедерева
06.11.2015.
"радник" зато су дуго остали у Смедереву (УССтеел). А што се тако брзо вратисте?? Биће да тамо плата мора да се заради, а што је још важније са звањем мајстора може бити само мајстор никако директор. То може само у Србији!!!!!!!!!
Plusic 61 Minusic 1
Missing
ODGOVOR VILOZOFU OD RADNIKA
06.11.2015.
Za razliku od tebe obišao Evropu i par godina u njoj radio za razliku od tebe. Inače raspitaj se kad već o stručnosti govoriš sta su po zanimanju neki od direktora US Steell-a. Raspitaj se pa se javi, Zatim direktori Harsco- metalsa tj Multiserva.....sve same provereni radnici od Automehaničara, dizaličara ....proveri ako si u mogućnosti....ima tu i raznih drugih zanimanja koja nisu za pisanije ovde. Podrška Peci od radnika i saborca
Plusic 2 Minusic 59
Missing
луд, збуњен а верује да је нормалан
05.11.2015.
Зар и ти сине Бруте (Славиша)! Како можеш ово да подржаваш? Своју диплому извади из рама уролај је и склони негде у ћоше, ако подржаваш да АКАДЕМСКИМ грађанима надређени буде са трећим степеном (КВ) очигледно није потребна.
Plusic 86 Minusic 1
Missing
вилозоф из Смедерева
05.11.2015.
"радник" када си ти то био у Европи?? Ако је тако зашто тамо људи улажу велики новац у своје образовање, а уз огроман рад (учење) долазе до ДИПЛОМА престижних образовних институција?? Тамо нема поклоњених или купљених диплома. То су углавном приватни Универзитети који школовање скупо наплаћују, али када стекнеш њихову диплому знање и стручност ти се не доводе у питање.
Plusic 53 Minusic 1
Missing
Sanjam
04.11.2015.
Nije prvi april!! Recite mi, molim vas ,da je ovo neka sala.
Plusic 71 Minusic 1
Missing
Po hitnom postupku
04.11.2015.
Ukinuti fakultete i testirati clanove vladajuce stranke!! Ko zna koliko se jos ovakvih strucnjaka nalazi u njihovim redovima?! Meni su poslali opomenu a djubre mi ne iznose vec cetiri godine zato sto nemam odgovarajucu kantu. U neko vreme sam kupio dve nove. Prvo su ih komunalci polomili, pa ukrali a zatim donosili neke zakrpljene i nudili da mi ih prodaju. Za neobavestene potrazivanja po ovom osnovu zastarevaju za godinu dana.
Plusic 32 Minusic 3
Missing
diploma
04.11.2015.
Petra Disica za predsedinka G.O. SNS SMEDEREVO postaviti pod hitno!!!Peca za gradonacelnika Smederereva. Najbolji idu NAPRED!!!
Plusic 8 Minusic 66
Missing
Nenad SD JKP
04.11.2015.
Koliko jeda i ljubomore!Ma samo pokazujete svoju nemoc!Ma i da ima dva razreda skole, Disic je sposobniji od mnogih sa akademskim zvanjem,koji su smederevske gigante zakopali.
Plusic 6 Minusic 92
Missing
sugradjanin
04.11.2015.
@force ...tipican koment.nezadovoljnog dezurnog kriticara koji je izneo samo NEISTINE ....
Plusic 2 Minusic 35
Missing
dve diplome
04.11.2015.
@diploma : Sta da izdrzi?Firmu izvukao iz minusa,radnici redovno primaju plate,samo da neko posteno kaze sa koliko je opstinski budzet tome pomogao.Tom preduzecu kao da sopstveni prihodi i nisu potrebni jer su pre desetak dana dugogodisnjim duznicima prvi put poslali OPOMENE.
Plusic 52 Minusic 5
Missing
Force
04.11.2015.
Je'l ste prošli pijacom, gori su uslovi nego u Somaliji, koje bre zelinilo u Smederevu, sve se raspada, čistoća? Kanta na svakih 5 kilometara, jedino što funkcioniše je groblje.
Plusic 56 Minusic 5
Missing
Logican niz. . .
04.11.2015.
Pa i Toma ne zna gde mu je fakultet, Mali ne zna gde su mu of-sor kompanije, Stefanovic ne zna gde mu doktorat,doktorka ne zna gde su joj penzije, pa zasto bi konobardinator znao gde mu je slovo sa crteza. . . pardon diplome!
Plusic 128 Minusic 2
Missing
radnik
04.11.2015.
Svi vi koji prozivate Pecu i nazovi botove morate da znate da ti koji rade u nJKP rade godinama i da preduzeće istini za volju zaista radi bolje nego nekada. Mnogo je loših stvari iskorenjeno, od nerada do nemarne potrošnje. Ja koji radim u JKP 15 godina to i vidim i znam. Morate znati i to kad već prozivate Pecu da i u Evropi je više bitno da li znas da radis posao nego koju si skolu zavrsio, tako da svi koji hoce u evropu i to treba da znaju osim toga da tamo mogu da trtljaju po medijima.
Plusic 4 Minusic 72
Missing
ona
03.11.2015.
Peco, neobaziri se na ove negativne komentare. Peco direktore samo napred ima onih i koji znaju tvoje sposobnosti
Plusic 10 Minusic 143
Missing
Dragan
03.11.2015.
Zivela Srbija u kojoj su vodje navijača i falsifikatori, direktori.
Plusic 133 Minusic 10
Missing
sd
03.11.2015.
U cistoci plate redovne ,firma je u plusu ..sve je jasno .podrska za takvog rukovodioca ,
Plusic 10 Minusic 103
Missing
seljak iz lipe
02.11.2015.
Da li je neko uradio studiju izvodljivosti opstanka ,rentabilnosti i rada ovih preduzeća sa spajanjem u jedno sa ovim brojem zaposlenih? Nije čudo što je velikibroj obrazovanih napustio naš grad pa su ostali ovi menadžeri da teraju segu sa narodom.Jasna,Lule,Branče,Umicevic su razdrndali komunalac a sada ga ovi troje ponovo prave i tim potezom su priznali da su napravili grešku.S..... su struku,doveli nove sa sumnjivim školama,uposlili ih iako traje zabrana.Is
Plusic 92 Minusic 2
Missing
Misa
02.11.2015.
Srukovni je daleko dogurao!
Plusic 125 Minusic 6
Missing
sugradjanin
02.11.2015.
Za mene je dovoljno da je grad cist i da je Cistoca pozitivna posle dugogodisnjih gubitaka i da radnici primaju redovno plate .Podrska za coveka koji ima REZULTAT i tacka .
Plusic 7 Minusic 87
Missing
Sretna nova 1933
02.11.2015.
Preslikano stanje iz Nemačke posle 1933 sve gore i gore samo fali još kristalna noć, jednoumlje i slaba opozicija bez novih ljudi i ideja, jer ko je lud da se njima usprotivi. Normalan čovek se sveo da se kiselo nasmeje kad gleda ''Veče sa Ivanovićem'', ''Državni posao'', ''24 minuta sa Kesićem'' i na lokalu da napišemo neki komnetar na SD Cafeu. Prodali smo se zajedno sa ovim njihovim botovima koji možda i isto misle kao ja ali ne smeju to javno da priznaju nego sve ovo podržavaju. Propast.
Plusic 93 Minusic 2
Missing
bum
02.11.2015.
Koji je to um koji je "sagledao" potrebu cepanja jednog preduzeća na četiri a sada je verovatno isti um"nakon sagledavanja" predložio spajanje.Lično mislim da je istina mnogo jednostavnija: u vreme razdvajanja vlast u Smederevu su delile četiri partije i gle koincidencije javno preduzeće se raspade na četiri dela.Sada samo jedna partija vlada i gle koincidencije pravi se jedno preduzeće.Šta više reći nego -jadni mi.
Plusic 115 Minusic 3
Missing
mislilac
02.11.2015.
Ovo je malo previse, cak i neukusno, zanemeo sam. I ovi jadnici SNS botovi sto postavljaju komentare podrske Peci da izdrzi...strasno. Mada upravo ti jadnici botovi SNSa su nasa buducnost. Sada jadni botovi SNSa (Vucic jugend) za par godina ce po zasluzi postati clanovi GU, tako da ce upravo oni krojiti nasu sudbinu. A mi cemo i dalje kometarisati. Smederevo - zona sumraka.
Plusic 129 Minusic 8
Missing
Nenad SD JKP
02.11.2015.
Boljeg coveka niste mogli da postavite! !Od urusenog i posrnulog preduzeca (JKP CISTOCA), napravio je firmu za primer...od klasicnog i visegodisnjeg gubitasa,firmu u kojoj radnici primaju redovne plate.Taj isti Peca je spasao i deo radnika JKP Parking Servisa,zarad istine...i hvala mu na tome!A dusebriznika i kriticara iz fotelja ce uvek biti....Peco,direktore,samo napred! !
Plusic 16 Minusic 161
Missing
Smederevo
02.11.2015.
Bravo Pecoo. Samo napred. Najbolji na celu kolone. Doveo si čistoću u red, vreme je i za ostale. Samo zlobnici dele minuse na tvoj velikiii PLUS.
Plusic 14 Minusic 138
Missing
Onaj ko ga zna
02.11.2015.
Kakva ironija, coveka koji je falsifikovao diplomu postaviti za kooordinatora!!! Njemu da dostave dokumentaciju a on je kao kompetentan da odluci,... O Boze, svako ko ga zna zna da je on funkcionalno nepismen!!
Plusic 161 Minusic 13
Missing
ona
02.11.2015.
E neka si im Peco sve ovo trazio, Izvestaj o poslovanju za proslu i ovu godinu, samo u novinama citamo kako je na Pijaci sve super. Blago njoj kad tako misli. Dovela je ljude do prosjackog stapa. Ta direktorka zivi u centru grada a Boze moj dobijala svakog meseca novac za mesecnu kartu. Kada budes video mislim da ces reci-dzaba ste krecili. Peco srecno.
Plusic 19 Minusic 109
Missing
diploma
02.11.2015.
Petra Disica za generalnog direktora!!! Peco celo Smederevo je za tebe! Peco izdrzi!
Plusic 22 Minusic 176
Missing
Neko
02.11.2015.
Ovde se nezna ko je ludji i blesaviji. Pa ti isti ljudi i dan danas sede u koznim foteljama i kao nesto znaju.Pa i za njih treba covek da ih nadgleda.Nije ni cudo sto sve sam minus u kasi tog preduzeca.Jedan vozi drugi suvozac sedi a radnik ubacuje kante djubreta.Njima ni Gospod Bog nemoze da pomogne a narod je taj koji ce popunjavati minus u tim firmama.Sve sami intelektualci,profesionalci i srucni lljudi.U prevodu to vode priuceni ljudi koju su nesto naucili tek kada su postali direktori.
Plusic 101 Minusic 7
Dodaj komentar
368fca1636f54f40c80634a6df294513
Info Servisne informacije
25.08.2019.
Obaveštavamo sve učesnike u plovidbi i zainteresovanu javnost da je na deonici plovidbene zone Smederevo, između mosta i gasovoda ugrožena bezbednost plovidbe za uzvodne i nizvodne brodove, zbo...
58b3754ca3e4d908f8dce6c890bd2e8e
Info Servisne informacije
26.07.2019.
Organizacioni odbor 132. Turističko-privredne manifestacije „Smederevska jesen 2019“ je na sednici doneo odluku da se ove godine manifestacija održi u periodu od 6. do 8. septembra 2019. g...
8f6668307e1c6841676166bc58f325bc
Info Servisne informacije
15.12.2018.
Usnulo Smederevo i prvi pravi sneg u ovogodišnjoj zimi.  Malo smo prošetali po prvom snegu i zabeležili neke detalje.  ...
15694d85105d46a21bd9ac9b36d24a13
Info Servisne informacije
19.10.2018.
JKP VODOVOD SMEDEREVO obaveštava svoje korisnike distribucionog sistema da će u subotu 20.10.2018. , zbog remonta trafostanice u Šalinačkoj ulici od strane EPS DISTRIBUCIJE bez vode osta...
1 sdcafe.rs
Info Servisne informacije
03.08.2018.
Zbog obilnih padavina 1.avgusta u večernjim časovima urušio se nedavno sanirani Smederevski puti zbog čega je saobraćaj između Beograda i Smedereva u zastoju. Vozila se preusmeravaju ka Bega...
Fotografija nedelje - sponzor Gajba caffee
Ec2c4e6b859af5961b85f2d2c3e2b6e9
Poslao: miroslav Pošalji fotografiju
Anketa
Šta po vašem mišljenju najviše utiče na povećanu zagađenost vazduha u Smederevu?
Železara Smederevo
Kotlarnice
Saobraćaj
Vazduh u Smederevu nije zagađen
Sve ankete
Ukupno odgovora: 258
Dešavanja
Video dana
Oglasi
Soho 125x300