Zanimljivosti Putovanja
09.09.2013.

Najbolje avio-kompanije

8b54b73bc96ba4915077e08505553705

Nakon nacionalnih divova poput američke Delte, British Airwaysa ili Air Francea koji su vazdušnim lukama dominirali pre nekoliko decenija nebom danas vladaju nove kompanije.

 

Iako većina putnika za njih donedavno nije znala, reč je o kompanijama koje neprestano ulažu u nove avione, osoblje i kvalitet svoje usluge, dok im stara konkurencija iz dana u dan slabi. 

Pogledajte koje se avio-kompanije trenutno mogu pohvaliti najboljom uslugom, integracijom novih tehnologija, ali i najprivlačnijom flotom i kabinskim osobljem. 

Korean Air 

Ovu kompaniju mnogi hvale upravo zbog usluge tokom leta u vrlo kvalitetnim avionima. U Korean Airu je tokom leta besplatno baš sve – od odlične hrane i neograničene količine pića do jastuka i slušalica koje će vam doneti lepe stjuardese. Devojke su pritom odevene u dizajnerske uniforme koje je osmislio Gianfranco Ferre. 

Etihad Airways 

Etihad je verovatno jedan od najsportskijih avio-prevoznika. Kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sponzor je fudbalskog kluba Manchester City, Abu Dhabi Grand Prix-a, prvenstva Abu Dabija u golfu i britanske ragbi lige. Zato u njihovim avionima možete uživati u nizu sportskih priredbi na ekranima od gotovo 60 centimetara. Tu su i prostrana 'fletbed' sedišta na kojima i košarkaši mogu da se ispruže. 

Air Canada 

Ova kompanija ima jednu od najmlađih flota na svetu koju je za duže letove dodatno pojačala Boeing 787 avionima, poznatim i kao Dreamliner. Američki novinari cinično dodaju da Air Canada, iako je smeštena u Severnoj Americi, ne gaji tradiciju neljubaznih stjuardesa, ističući da Kanađanke nisu genetski programirane da budu nepristojne. Možda je i zbog toga Air Canada više puta nagrađivana kao najbolji avio-prevoznik u Severnoj Americi. 

Turkish Airlines 

Verovatno je svima poznato da je Turkish Airlines već treću godinu uzastopno izabran za najboljeg avio-prevoznika u Evropi, čime je s trona definitivno svrgnuo Lufthansu i Swiss Air. Osim što je po izboru agencije Skytrax i glasovima iz 160 zemalja izabran za najbolji u Evropi, Turkish se našao i među deset najboljih na svetu, verovatno i zbog toga što pokušava da pomiri interese putnika iz svih delova sveta. Tako, recimo, u halal obroku možete uživati uz zabavni sistem na ekranu osetljivom na dodir ili učiti turski na putu do Istanbula. 

Virgin America 

Američka low-cost kompanija koju poseduje osnivač Virgina Recordsa, britanac Ričar Brenson, od konkurencije se razlikuje jer svojim putnicima nudi mnogo više. Iako su low-cost kompanije poznate po tome da dodatno naplaćuju sve osim samog leta, Virgin u ceni karte ima uračunatu hranu, slušalice, jastuk, kožna sedišta i satelitsku TV. Treba li napomenuti da su u Brensonovoj kompaniji stjuardese među najljepšima u branši. 

Cathay Pacific Airways 

S obzirom da kvalitet leta često može odrediti osoba koja sedi ispred vas, Cathay Pacific upregnuo je svoje inženjere. Oni su dizajnirali udobnija sedišta ekonomske klase na kojima se možete ispružiti bez naginjanja naslona unazad i smanjivanja prostora za noge osobi koja sedi iza. Iako su neki prigovarali da su nova sedišta tvrda, Cathy planira da zameni sva sedišta u ekonomskoj klasi. 

Emirates 

Najveći prevoznik na Bliskom istoku može se pohvaliti ogromnom kolekcijom najnovijih aviona. Kada je kao najveći na svetu Airbus izbacio model A380 Emirates ih je naručio 90. Međutim, potom je usledila i nova narudžbina Boeinga 777 kako bi njihov broj povećali na 185. U oba slučaja reč je o najvećoj floti tih vrsta aviona na svetu. Luksuz tokom leta opisuje i podatak da se u njihovim avionima možete čak i istuširati. 

Singapore Airlines 

Iako je reč o kompaniji s dugom tradicijom koja je prošle godine prevezla više od 18 miliona putnika, Singapore Airlines na ovu listu je ušao prvenstveno zbog svojih stjuardesa. Ljubazno će vas poslužiti bez obzira na to kojm klasom letite. Njihova prosečna starost je 24 godine, a ugovori su im ograničeni na svega pet godina. 

Air New Zeland 

Često se može čuti da se kvalitet u gotovo svim segmentima seli na istok, a može li išta biti istočnije od Novog Zelanda. Putnici u ekonomskoj klasi na letovima Air New Zelanda dobiće isti zabavni sistem sa ekranom osetljivim na dodir kao i putnici u biznis klasi. Takođe, posebno dizajnirana 'skycouch' sedišta putnicima omogućuju dodatan komfor na dužem letu. 

Qatar Airways 

Najmlađa i najraskošnija svetska flota po mnogima je najbolja na svetu, a s razlogom se hvali uslugom s pet zvezdica. Skoro svi Qatarovi avioni mlađi su od četiri godine, a svakog se meseca naručuju novi.

Izvor: B92

Komentari

Još uvek ne postoje komentari za ovu vest.

Dodaj komentar
719570012cdedb4dcdf70b6049cf141f
Zanimljivosti Putovanja
21.08.2019.
Sećate se onih školskih sastava o tome kako ste proveli letnji raspust? Nikada nisam znao kako ću i šta ću napisati a neću ni ovoga puta mnogo kuckati i lupati glavom, pustiću da ove fot...
9a8177af7019d1702241e98f7d9ee5b8
Zanimljivosti Putovanja
22.07.2019.
Pre nego što krenemo na put do Novog Sada imam potrebu da vam svima objasnim celu situaciju i   upoznam sa akterima. Nadam se da sa čitaocima ovog teksta delim isto mišljenje k...
94b89ff6767ea7dbdec44ea3ae36f6de
Zanimljivosti Putovanja
19.08.2016.
Krivi toranj u Pizi je zvonik katedrale smeštene u delu Pize, koji se zove Kampo de Mirakoli (Campo dei Miracoli). Trebalo je da zvonik bude potpuno vertikalan, ali je počeo da se krivi nepo...
7a1ae85f15fb39233d67abcfc39fa9b5
Zanimljivosti Putovanja
12.01.2016.
Ovde, osim što imate priliku ugodno ručati, možete uživati i u neverovatnom pogledu na Jadransko more i litice koje vas okružuju. Sam restoran se, pretpostavlja se, koristi još od 170...
D82d9426e31c968e75aecc418521f604
Zanimljivosti Putovanja
05.09.2015.
Lokalne fabrike u kineskom gradu Dongguanu preferiraju žensku radnu snagu, jer muškarce smatraju nepouzdanima. Upravo zbog toga oni su gotovo "izumrla vrsta". Iako je Kina jo&scaro...
Fotografija nedelje - sponzor Gajba caffee
411e0b5d5561a8cb890b8e6dddec0bab
Poslao: miroslav Pošalji fotografiju
Anketa
Da li biste izašli na izbore ukoliko bi sada bili raspisani?
Da.
Ne.
Ne znam.
Sve ankete
Ukupno odgovora: 699
Dešavanja
Video dana
Oglasi
Soho 125x300